• Αρχική
  • Άρθρα
  • Περικυκλώνονται οι Τούρκοι στην Συρία- «Μετωπική» με Άσαντ – Αναμένεται ρωσική αντίδραση (ΒΙΝΤΕΟ)

Περικυκλώνονται οι Τούρκοι στην Συρία- «Μετωπική» με Άσαντ – Αναμένεται ρωσική αντίδραση (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιδιαίτερη κλιμάκωση της έντασης καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Τούρκοι και Σύριοι συγκρούονται κατά μέτωπο.

Το πρωί της Δευτέρας, οι δυνάμεις του Άσταντ, ο οποίος στηρίζεται από την Ρωσία, επιχείρησαν εναντίον τουρκικής στρατιωτικής βάσης, κατά την οποία σκοτώθηκαν πέντε τούρκοι στρατιωτικοί, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι πέντε.

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την άμεση απάντηση της Άγκυρας.

Όπως ισχυρίζεται, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, η Τουρκία έπληξε δεκάδες θέσεις του συριακού στρατού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση μάλιστα, οι δυνάμεις ασφαλείας κατέστρεψαν συνολικά 101 στρατιωτικούς στόχους στην Συρία.

Ταυτόχρονα, οι αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας «χτύπησαν» στρατιωτικό ελικόπτερο της Συρίας.

 «Η Τουρκία ανταπάντησε στην επίθεση, καταστρέφοντας όλους τους στόχους του εχθρού και παίρνοντας εκδίκηση για τον θάνατο των στρατιωτών μας. Ο εγκληματίας πολέμου, ο οποίος διέταξε τη σημερινή απεχθή επίθεση, είχε ως στόχο όλη τη διεθνή κοινότητα, όχι μόνο την Τουρκία» δήλωσε νωρίτερα ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες ακούραστα υπηρετούν την ειρήνη και τη σταθερότητα, θα συνεχίσουν να συγκρούονται με όποιον τολμά να στοχεύει τη σημαία μας, να καταπιέζει τους φίλους μας» πρόσθεσε.

Η κατάσταση στην Συρία κλιμακώνεται και μένει να δούμε πως θα αντιδράσει η Ρωσία, η οποία έχει θέσει όρια στις τουρκικές επιχειρήσεις, επιθυμώντας την άμεση επίλυση της κρίσης στην Συρία, στην οποία διατηρεί πλέον πολλά συμφέροντα.

Δείτε στο πρώτο βίντεο τον συριακό στρατό να περικυκλώνει, όπως ισχυρίζεται, το τουρκικό παρατηρητήριο δίπλα στο Ιντλίμπ.

ΦΩΤΟ VIDEO SCREENSHOT