• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παρέμβαση Πούτιν: «Δεν είμαι σίγουρος για την Τουρκία» – Όλα τα τελευταία νέα από την Συρία με την ματιά του el.gr (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρέμβαση Πούτιν: «Δεν είμαι σίγουρος για την Τουρκία» – Όλα τα τελευταία νέα από την Συρία με την ματιά του el.gr (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι διεμήνυσε ο Ν.Τραμπ...

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που κρατούνται στη βορειοανατολική Συρία, μπορεί να δραπετεύσουν από τη φυλακή ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγει εκεί η Τουρκία.

Αυτό μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Ο Πούτιν, μιλώντας στη διάρκεια επίσκεψής του στο Τουρκμενιστάν, δήλωσε πως δεν είναι σίγουρος ότι η Τουρκία μπορεί να διατηρήσει υπό έλεγχο την κατάσταση.

Χιλιάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που κρατούνται από τους Κούρδους, υπάρχει κίνδυνος να ανακτήσουν την ελευθερία τους, «είναι μια πραγματική απειλή για εμάς, για εσάς, διότι πού θα πάνε και πώς;», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια συνόδου κορυφής πρώην σοβιετικών χωρών. «Δεν είμαι σίγουρος πως ο τουρκικός στρατός μπορεί να ελέγξει την κατάσταση», υπογράμμισε.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η Ρωσία, αξιοποιώντας την τουρκική επιχείρηση, ετοιμάζεται να παρέμβει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, προκειμένου να δώσει την «λύση».

Από την μεριά του και ο Ν.Τραμπ τάχθηκε υπέρ της διαμεσολάβησης μεταξύ Τούρκων και Κούρδων.

Εν, τω μεταξύ, ηστρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας συνεχίζεται στα βόρεια τμήματα της Συρίας.

Οι Τούρκοι στρατιώτες δεν έχουν περάσει τα σύνορα, έχοντας μπροστά τους στους τουρκμένους και τουρκόφιλους μουσουλμάνους στρατιώτες της Συρίας.

Αυτό που συμβαίνει μέχρι στιγμής είναι οι βομβαρδισμοί πόλεων, μετά από πτήσεις drones. Γι’ αυτό οι Κούρδοι καίνε λάστιχα για να δυσχεράνουν το έργο των Τούρκων να εντοπίζουν στόχους.

Ακόμα δεν υπάρχει εισβολή τουρκικών χερσαίων δυνάμεων, καθώς στην Άγκυρα γνωρίζουν πως η μάχη σε πόλεις των Κούρδων, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Η επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης», η οποία ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, έχει ως απολογισμό τον θάνατο τουλάχιστον 342 «Κούρδων του PKK – YPG», ενώ ένας Τούρκος στρατιώτης έχει χάσει την ζωή του αλλά και δεκάδες Τουρκμένοι.

Οι τουρκικές μεθοριακές πόλεις μοιάζουν με εγκαταλελειμμένες, με τις Αρχές να συμβουλεύουν τους πολίτες να μείνουν μέσα στα σπίτια τους, μετά την επίθεση με ρουκέτες που δέχθηκε η πόλη Ακτσάλε.

ΦΩΤΟ Video Screenshot