• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παρακαλούν Πούτιν και Τραμπ για να μην κάνουν πόλεμο – Έκκληση Βρυξελλών για τα πυρηνικά όπλα

Παρακαλούν Πούτιν και Τραμπ για να μην κάνουν πόλεμο – Έκκληση Βρυξελλών για τα πυρηνικά όπλα

Με την κατάσταση στην Μέση Ανατολή να αποπνέει κίνδυνο, οι διεθνιστές των Βυρξελλών, έκαναν σήμερα έκκληση στην Ρωσία και τις ΗΠΑ να συνεχίσουν τον διάλογο και να αναζητήσουν έναν μηχανισμό για τον έλεγχο των πυραύλων μέσου και μικρού βεληνεκούς, στον απόηχο της κατάρρευσης της Συνθήκης Πυρηνικών Όπλων Μέσου Βεληνεκούς, γνωστής και ως INF.

«Έχοντας υπόψη την κατάρρευση της Συνθήκης INF το προηγούμενο καλοκαίρι, οι βουλευτές καλούν τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να συνεχίσουν τον διάλογο και να βρουν τρόπο για να θέσουν σε ισχύ ένα νέο νομικά δεσμευτικό εργαλείο για τους πυραύλους μικρού και μέσου βεληνεκούς» ανέφερε, σε ανακοίνωσή του, το ευρω-κοινοβούλιο.

Θυμίζουμε πως Ρωσία και ΗΠΑ, αυτή την στιγμή που μιλάμε, ελέγχονται από την διεθνή  παράταξη της Εθνικής Δεξιάς, η οποία στέκεται αντίβαρο στα σχέδια για παγκόσμια διακυβέρνηση των διεθνιστών της αριστερόστροφης Νέας Τάξης (Ο.Η.Ε., Ευρωπαϊκή Ένωση, Βαθύ Κράτος ΗΠΑ), εκτός και αν υπάρξει συνεννόηση για παγκόσμια συγκυβέρνηση.

Ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί δεσμεύσεις των δύο πλευρών στην κατεύθυνση της παγκόσμιας συνεννόησης-ειρήνης, με σημαντικό βήμα «την επέκταση της Συνθήκης “New START” (σ.σ. Συνθήκη Στρατηγικής Μείωσης Όπλων), πριν την εκπνοή της τον Φεβρουάριο του 2021, η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στην αναθεώρηση της “Συνθήκης NPT” (σ.σ. Συνθήκη για τη μη Εξέλιξη Πυρηνικών Όπλων)».

Η Συνθήκη INF, η οποία υπεγράφη το 1987 και απαγόρευε την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων Κρουζ με εύρος από 310 έως 3.417 μίλια, τερματίστηκε στις 2 Αυγούστου του 2019, μετά την επίσημη αναστολή των υποχρεώσεών της από την Ουάσιγκτον.

Την ίδια ώρα, αβέβαιο παραμένει το μέλλον της Συνθήκης «New START», η οποία είναι η τελευταία συνθήκη οπλικού ελέγχου που βρίσκεται σε ισχύ.

Πάντως, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Ο’ Μπρέιν, έχει ανακοινώσει ότι Μόσχα και Ουάσιγκτον θα ξεκινήσουν λίαν συντόμως τις διαπραγματεύσεις για το σχετικό ζήτημα.

Με πληροφορίες από Sputniknews.gr, ΦΩΤΟ unsplash