• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Πάγωσε το αίμα μας»: Ταυτόχρονη εισβολή σε Ελλάδα και Κύπρο (Βίντεο)

«Πάγωσε το αίμα μας»: Ταυτόχρονη εισβολή σε Ελλάδα και Κύπρο (Βίντεο)

Οι παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Ελεύθερη Κύπρο "συνάντησαν" την Παγκόσμια κατακραυγή.

Του Γιώργου Φαρμάκη
 

Το ελληνοτουρκικό πρόβλημα:

  • Παράνομη μετανάστευση (Από την αγκαλιά της Άγκυρας, στην αγκαλιά της Ελλάδας).
  • Παραβιάσεις του εναέριου χώρου.
  • Παράνομες ασκήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού εντός των χωρικών μας υδάτων (με πρόφαση την λήψη πληροφοριών για μετεωρολογικά και άλλα φαινόμενα για παράκτιες περιοχές).
  • Παράνομες γεωτρήσεις στην Κύπρο.
  • Παράνομοι χάρτες που εμφανίζουν τουρκικό το μισό Αιγαίο.

Από τις απειλές πήγαμε στο Γκριζάρισμα Αιγαίου-Κύπρου. Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έχει παρουσία στα Ίμια; Μπορούμε να υψώσουμε την ελληνική σημαία στα Ίμια; Στην Κύπρο σταματήσαμε τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις;

Η Διεθνής Κοινότητα με ανακοινώσεις και δηλώσεις δίνει το Δίκαιο στην Ελλάδα. Στην πράξη όμως βλέπουμε μια Τουρκία που «μεσουρανεί». Είναι ο ισχυρός παίκτης στην περιοχή. Η Αθήνα ακολουθεί το λεγόμενο Αμυντικό Δόγμα. Ο Ε.Σ (ελληνικός στρατός) το ίδιο.

Οπότε: Έχει σημασία να έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις (αν και δεν αποτρέπουν στην πράξη την Τουρκία) με μια σημαντική υποσημείωση όμως: Αν δεν ήταν ισχυρές (έστω και ανενεργές) οι Τούρκοι ήδη θα μας είχαν «καταλάβει» ολοκληρωτικά.

Πίσω από τα φαινόμενα: Οι Τούρκοι είναι οι χωροφύλακες της περιοχής.Έχουν «στηθεί» απέναντι από την Ελλάδα και αποτελούν μια διαρκή απειλή. Πραγματική ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει γιατί η Άγκυρα κατέχει ελληνικά εδάφη. Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη περιοχή και οι κατευναστικές δηλώσεις σίγουρα ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΝΕ, διότι οι γείτονες αποθρασύνονται.

Η πολιτική των εξοπλιστικών

Ποιοι βγάζουν αμύθητα ποσά από την ελληνοτουρκική κόντρα; ΗΠΑ-ΓΑΛΛΙΑ-ΡΩΣΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ κλπ.. Έξυπνη κίνηση: Εκμεταλλεύονται την δεδομένη κόντρα που έχουν οι δύο χώρες και κερδίζουν αμέτρητα χρήματα. Η διαφορά με το παρελθόν είναι ότι η Τουρκία πλέον εκσυγχρόνισε την εγχώρια στρατιωτική βιομηχανία (Παραγωγή του τουρκικού άρματος Altay για παράδειγμα). Δεν εξετάζουμε την ποιότητα του τουρκικού άρματος, αλλά την…ύπαρξή του. Η Ελλάδα έμεινε πίσω. Η κυβέρνηση πρέπει να βοηθήσει την ελληνική στρατιωτική βιομηχανία.

Συμπέρασμα: Ενώ η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία με Παραβιάσεις του εναέριου χώρου, με Παράνομες γεωτρήσεις στην Κύπρο, με Παράνομες ασκήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού εντός των χωρικών μας υδάτων, με Παράνομους χάρτες που εμφανίζουν τουρκικό το μισό Αιγαίο και με την Παράνομη μετανάστευση (κανένας δεν γνωρίζει πόσοι μετανάστες είναι όντως μετανάστες και πόσοι είναι εκπαιδευμένοι απεσταλμένοι της..Άγκυρας), η Ελλάδα δεν απαντά στην Πράξη. Δεν χρησιμοποιεί την ικανότατη Πολεμική της Αεροπορία και το ισχυρό της Πολεμικό Ναυτικό έστω για λόγους εκφοβισμού. Οι Τούρκοι ΔΕΝ ΘΑ εισβάλουν, έχουν εισβάλει ΗΔΗ.Η Παγκόσμια κατακραυγή δεν είναι ικανή να σταματήσει την Τουρκία.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!

Πηγή εικόνας: eurokinissi