• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • «Παγκόσμιος πυρετός» για την Λιβύη – «Όλος» ο πλανήτης στο Βερολίνο, θέλουν να αφήσουν έξω την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Παγκόσμιος πυρετός» για την Λιβύη – «Όλος» ο πλανήτης στο Βερολίνο, θέλουν να αφήσουν έξω την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Κίνδυνος να τα «πάρει»όλα η Τουρκία...

Η Γερμανία θα φιλοξενήσει διάσκεψη για την ειρήνη και την συμφιλίωση στην Λιβύη, με την αγωνία να χτυπάει «κόκκινο« σχετικά με το που βαδίζει ο πλανήτης.

Να επαναλάβουμε πως οι αριστερόστροφοι διεθνιστές της Δύσης επιθυμούν την «ειρηνική» συνεννόηση με τον δεξιό Τραμπ και την Ρωσία, προκειμένου να μην ξεσπάσει παγκόσμια αντιπαράθεση, η οποία θα έθετε τα σχέδια παγκόσμια κυβέρνησης σε κίνδυνο.

Από την άλλη η Ρωσία με τις… «πλάτες» του Τραμπ, ο οποίος έχει επικεντρωθεί στα εσωτερικά θέματα των ΗΠΑ (παράνομη μετανάστευση, Βαθύ Κράτος, οικονομία, σύνορα) έχει διεισδύσει στην Μεσόγειο, καθώς μετά την Συρία δηλώνει «παρών» και στην Λιβύη.

Στην διάσκεψη του Βερολίνου, θα συμμετάσχουν, μεταξύ των άλλων εκπρόσωποι του ΟΗΕ, της δεξιάς κυβέρνησης Τραμπ, του αριστερού Βαθέως Κράτους των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Κίνας, της Τουρκίας και της Ιταλίας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έστειλε επίσης προσκλήσεις την Αφρικανική Ένωση, τον Αραβικό Σύνδεσμο, την Δημοκρατία του Κονγκό, την Αλγερία, την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σχεδόν ολόκληρος ο πλανήτης δηλαδή.

Απούσα όμως, ενδεχόμενα, θα είναι η Ελλάδα!!!

Η ελληνική κυβέρνηση ίσως μείνει εκτός της γερμανικής πρωτοβουλίας, καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των χωρών που θα συμμετάσχουν στην διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τον τερματισμό το εμφυλίου πολέμου στη βορειοαφρικανική χώρα.

Αν αυτό συμβεί, η Τουρκία θα προσπαθήσει να βρει ευκαιρία να περάσει δικές της επιδιώξεις (ΑΟΖ, Αιγαίο), εν απουσία της Ελλάδας.

Νωρίτερα, ερωτηθείς σχετικά με την συμμετοχή της Ελλάδας στη Διάσκεψη του Βερολίνου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επεσήμανε ότι «το ζητάμε σε όλους τους τόνους», διευκρινίζοντας πως η απάντηση που έλαβε η χώρα μας χθες από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών είναι ότι «ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί ούτε η ημερομηνία, ούτε η λίστα των συμμετεχόντων».

Στο Βερολίνο έχουν προσκληθεί την Κυριακή τόσο ο Φαγέζ αλ Σαράζ, επικεφαλής της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης με έδρα την Τρίπολη, όσο και ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ, διοικητής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού με έδρα το Τομπρούκ της ανατολικής Λιβύης.

«Με στόχο να υποστηρίξει το έργο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και του Ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ, Γκασαν Σαλαμε, για μια κυρίαρχη Λιβύη και για μια διαδικασία συμφιλίωσης, η καγκελάριος Μέρκελ συγκαλεί διάσκεψη για την Λιβύη στο Βερολίνο την Κυριακή» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, με ανάρτησή του στο Twitter.

Επιδιώκεται «ειρηνική διευθέτηση», ενώ όλοι πλέον αντιλαμβάνονται πως η Μόσχα θα είναι «παρούσα» στην όποια απόφαση!

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι ο πρώην κανταφικός Χαφτάρ αντιμετωπίζει θετικά την συμφωνία και ότι παίρνει δυο ημέρες για να την συζητήσει με τις αρχές της ανατολικής Λιβύης. Οι συνομιλίες ανάμεσα στον Σαράζ και τον Χαφτάρ πραγματοποιήθηκαν με ρωσική και τουρκική μεσολάβηση στην Μόσχα, διήρκεσαν οκτώ ώρες αλλά στο τέλος υπέγραψε μόνο ο Σαράζ.

ΦΩΤΟ pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...