Ώρα αλλαγών: Οι BRICS του Πούτιν γιγαντώνονται ενώ η Δύση καταρρέει

Με όχημα την αποδολαριοποίηση....

Οι BRICS, ως αντίπαλον δέος της Δύσης τουλάχιστον στον οικονομικό τομέα, αποτελούνται από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική.

Οι ηγέτες των πέντε εθνών ενέκριναν την επέκταση του ομίλου προσθέτοντας την Αργεντινή, την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, το Ιράν, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Αύγουστο, αν και η νέα κυβέρνηση της Αργεντινής επανεξετάζει την κίνηση.


«Περίπου 30 χώρες επιθυμούν να συνεργαστούν με τη λέσχη BRICS των πέντε αναδυόμενων οικονομιών, επιπλέον αυτών που προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής στο Γιοχάνεσμπουργκ το καλοκαίρι», ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Είναι λογικό ότι, εφόσον οι BRICS λειτουργούν με βάση τις αρχές μιας γνήσιας δημοκρατίας και του αμοιβαίου σεβασμού, πολλές χώρες επιθυμούν να έρθουν πιο κοντά στους BRICS.

Εκτός από τις χώρες που έχουν ήδη ενταχθεί στις γραμμές μας, περίπου τρεις δωδεκάδες χώρες θέλουν τώρα να γίνουν εταίροι των BRICS», είπε σε μια συνεδρίαση της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του κόμματος Ενωμένη Ρωσία.


Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας είπε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να ενισχύει τη θέση των BRICS ως πυλώνα ενός νεοσύστατου πολυπολικού κόσμου.

Κατά περιόδους η ρωσική ηγεσία, αναφερόμενη στον νέο πολυπολικό κόσμο, αναφέρεται στον ερχομό μίας «Νέας Παγκόσμιας Τάξης Πραγμάτων».

Η Ρωσία θα ασκήσει την εκ περιτροπής προεδρία της ομάδας το 2024 και θα φιλοξενήσει μια σύνοδο ηγετών στο Καζάν τον Οκτώβριο, όπου σχεδιάζει να υιοθετήσει ένα «ουσιαστικό πακέτο αποφάσεων».

(απεμπε-EPA-Sputnik pool photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί