• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
  • Ολόκληρη η χώρα γίνεται ρωσικός στόχος – Αμερικανικές βάσεις σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη ζήτησε ο Καμμένος (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολόκληρη η χώρα γίνεται ρωσικός στόχος – Αμερικανικές βάσεις σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη ζήτησε ο Καμμένος (ΒΙΝΤΕΟ)

«Μοναδικός σύμμαχος της Ελλάδας οι ΗΠΑ», είπε.

Μετά το σχέδιο «αναχαίτισης της ρωσικής διείσδυσης στα Βαλκάνια», ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, πρότεινε να γεμίσει η Ελλάδα με αμερικανικές βάσεις, καθιστώντας την χώρα αφενός «θανάσιμο» εχθρό των ρωσικών συμφερόντων, αφετέρου ρωσικό στόχο σε περίπτωση ξεσπάσματος παγκοσμίου πολέμου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος πρότεινε στον Αμερικανό ομόλογό του, Τζέιμς Μάτις, την δημιουργία μόνιμων αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων εκτός από την Σούδα, η οποία αποτελεί ήδη στόχο, και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας τις ΗΠΑ τον μοναδικό σύμμαχο της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα θεωρεί τις ΗΠΑ στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο, τον μοναδικό θα τολμούσα να πω. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα οι ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στην χώρα σε μία πιο μόνιμη βάση, όχι μόνο στον Κόλπο της Σούδας, αλλά επίσης στον Βόλο, στην Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη», είπε ο κ. Καμμένος, στο πλαίσιο της συνάντησής τους στο αμερικανικό Πεντάγωνο, όπως φαίνεται και στα παρακάτω βίντεο που ανήρτησε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Τζέιμς Μάτις, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε τη στενή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ στον τομέα της άμυνας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δέσμευση της Ελλάδας για αμυντικές δαπάνες της τάξεως του 2% αλλά και για την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για την αναβάθμιση των μαχητικών F-16.

Σύμφωνα με ενημέρωση από εκπρόσωπο του Πενταγώνου, κατά τη συνάντησή τους οι δύο υπουργοί επιβεβαίωσαν τη μακρόχρονη αμυντική σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας και συμφώνησαν για «μέτωπο» κατά της Ρωσίας!

Ο υπουργός Μάτις «ευχαρίστησε επίσης τον Έλληνα υπουργό Άμυνας για τις πρόσφατες ενέργειες της χώρας του για να αντιμετωπίσει τις ρωσικές κακόβουλες δραστηριότητες στην περιοχή και οι δύο συμφώνησαν να συνεχίσουν να καθιστούν υπεύθυνη την Ρωσία», επισημαίνει η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του αμερικανικού υπ. Άμυνας.

«Ο κόλπος της Σούδας είναι ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια προσέγγισης στη Μεσόγειο και σε κάθε άλλο μέρος του ΝΑΤΟ. Και έχουμε πολύ στενή συνεργασία συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών μου επαφών με τον υπουργό Άμυνας. (Η Ελλάδα) είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος σε όλους τους τομείς από τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ως τη στήριξη που παρέχουν στις ναυτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ και τη στρατιωτική μας συνεργασία συν τη διπλωματική μας συνεργασία στις Βρυξέλλες», ανέφερε χαρακτηριστικά, σε σχέση με το λιμάνι της Σούδας, ο κ. Μάτις.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu