ΟΗΕ: ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ το Ισραήλ στα Αν. Ιεροσόλυμα!! Τι ψήφισε η Ελλάδα;

Ποιά κράτη είπαν "όχι";

Η Ελλάδα ψήφισε υπέρ ενός ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών που καταγγέλλει τους ισραηλινούς οικισμούς στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και περιοχών της Δυτικής Όχθης.

Το ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε την Πέμπτη, συγκέντρωσε υποστήριξη από 145 κράτη, υπογραμμίζοντας την παγκόσμια ανησυχία για τις δραστηριότητες εποικισμού.

Ουσιαστικά κηρύσσει τον ισραηλινό εποικισμό στην Ανατολική Ιερουσαλήμ (και όχι μόνο) παράνομο!

Σύμφωνα με αναφορές, το ψήφισμα καταψηφίστηκε από 7 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και φυσικά του Ισραήλ.

Άλλες 18 χώρες επέλεξαν την οδό της αποχής.

Αξιοσημείωτο είναι πως όλες οι χώρες της Ε.Ε. ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος, κάτι που δεν είχε γίνει σε προηγούμενο ψήφισμα που αναφερόταν σε ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα.

Τι αναφέρεται αναλυτικά από τα Ηνωμένα Έθνη:

«Με καταγεγραμμένη ψήφο 145 υπέρ και 7 κατά (Καναδάς, Ουγγαρία, Ισραήλ, Νήσοι Μάρσαλ, Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας, Ναούρου, Ηνωμένες Πολιτείες) και 18 αποχές, η Επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο ψηφίσματος με τίτλο «Ισραηλινοί εποικισμοί στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη , συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και του κατεχόμενου συριακού Γκολάν. Με τους όρους της, η Συνέλευση καταδικάζει τις εποικιστικές δραστηριότητες στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, και στο κατεχόμενο Συριακό Γκολάν, καθώς και οποιεσδήποτε δραστηριότητες συνεπάγονται δήμευση γης, διακοπή της ζωής των προστατευόμενων προσώπων, αναγκαστική μεταφορά αμάχων και την προσάρτηση γης, είτε εκ των πραγμάτων είτε μέσω εθνικής νομοθεσίας.»

Ανοίγει σταδιακά άραγε ο δρόμος της πολυεθνικής παρέμβασης στην περιοχή; Όλα δείχνουν πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ κατά της Χαμάς, όταν αυτές τελειώσουν, θα γίνουν μοχλός εξελίξεων.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί