Οι τουρκικές απειλές και η απάντηση – Η άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 7», τρομάζει τον Σουλτάνο (ΧΑΡΤΕΣ)

Οι Τούρκοι νιώθουν ότι η συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου, την πετάει εκτός ενεργειακού παιχνιδιού.

Οι γείτονές, συνεχίζουν να προκαλούν εντάσεις και με αυτό τον τρόπο θέλουν, να….φοβίσουν την Ελλάδα.

Γιατί μας προκαλούν οι Τούρκοι, με διάφορους χάρτες που δημοσιεύουν και τι σχέση έχει η ΑΟΖ με το Καστελόριζο; H τουρκική ΑΟΖ περιορίζεται χάρη στο Καστελόριζο, για αυτό τον λόγο οι Τούρκοι, το εξαφανίζουν από τους χάρτες που παρουσιάζουν.

Δείτε το χάρτη, που δημοσίευσαν πριν κάποιες ημέρες οι Τούρκοι:

Ας γυρίσουμε στην συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, η οποία έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στην Τουρκία, για ευνόητους λόγους, αφού οι Τούρκοι στην ουσία βγαίνουν ΕΚΤΟΣ ενεργειακού παιχνιδιού. Για αυτό προκαλούν άλλωστε.

Η άσκηση-απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις και η…χαρά των Αιγυπτίων:

Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον των αιγυπτιακών ΜΜΕ στην κοινή στρατιωτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 7» που πραγματοποιούν η Ελλάδα και η Αίγυπτος με τη συμμετοχή της Κύπρου, που ξεκίνησε στις 23 και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Στα ρεπορτάζ των αιγυπτιακών μέσων επισημαίνεται η ενισχυμένη στρατιωτική συμμαχία των τριών χωρών.

Η «Αλ Αχράμ», στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα της επισημαίνει ότι «ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις της Αιγύπτου έφτασαν στην Ελλάδα το Σάββατο για να συμμετάσχουν στη κοινή στρατιωτική, εκπαιδευτική επιχείρηση «ΜΕΔΟΥΔΑ 7», η οποία θα διεξαχθεί δυτικά της Κρήτης».

Σε επίσημη δήλωση του εκπροσώπου των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων Tamer El-Refaie, αναφέρεται ότι «οι κοινές ασκήσεις θα περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό και τη διαχείριση κοινών ναυτικών και αεροπορικών επιχειρήσεων, τη θαλάσσια παρακολούθηση, τον εντοπισμό υποβρυχίων, τη διασφάλιση πετρελαϊκών πλατφορμών και ζωτικών στόχων στη θάλασσα, καθώς επίσης τον έλεγχο και την επιθεώρηση ύποπτων πλοίων καθώς και διαδικασίες έρευνας και διάσωσης.

Η άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ 7, στην ουσία στέλνει ένα μήνυμα στην Τουρκία:

Σταματήστε τις προκλήσεις, η Ελλάδα έχει την απόλυτη κυριαρχία και σε συνεργασία με την Αίγυπτο (και με το Ισραήλ κατά περίπτωση), σας πετάει εκτός παιχνιδιού.

Πως απαντάνε στην άσκηση, οι Τούρκοι

Διαβάζουμε στο onalert:

Να φρακάρει με πυρά το τριεθνές των ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου δεσμεύοντας παράνομα για ασκήσεις τέσσερις διαφορετικές περιοχές, συνολικού εμβαδού σχεδόν 20 χιλιάδων τετραγωγικών χιλιομέτρων, επιχειρεί η Άγκυρα. Ταυτόχρονα προαναγγέλλει ακόμη δυο ασκήσεις στην καρδιά του Αιγαίου αλλά και στα βόρεια του Αρχιπελάγους μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης.

Με ένα μπαράζ από Navtex τις οποίες εξέπεμψε η υδρογραφική υπηρεσία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, για το διήμερο 19 και 20 Δεκεμβρίου, με επίκεντρο το Καστελόριζο, και με έμφαση τη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται έως και 100 χιλιόμετρα νοτια του νησιωτικού συμπλέγματος, δεσμεύονται τέσσερα τμήματα της, με σκοπό τη διεξαγωγή γυμνασίων με πυρά, από τις εννέα το πρωί έως τις έξι το απόγευμα. Ταυτόχρονα μεταξύ της Ρω και της Ρόδου, δεκαπέντε ημέρες νωρίτερα, δεσμεύει μια ακόμη περιοχή, για άσκηση με πυρά.

Δείτε τον χάρτη, που ανέβασε το Onalert:

 

  • 45
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...