• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Οι Ρώσοι προειδοποιούν την Ελλάδα: «Θα σας εγκαταλείψουν όπως τους Κούρδους» – Αλλάζουν τα δεδομένα για Θεσσαλονίκη και Αιγαίο

Οι Ρώσοι προειδοποιούν την Ελλάδα: «Θα σας εγκαταλείψουν όπως τους Κούρδους» – Αλλάζουν τα δεδομένα για Θεσσαλονίκη και Αιγαίο

Μετά την επιτυχή έκβαση των πραγμάτων στην Συρία, αναφορικά με τα ρωσικά συμφέροντα, η «όρεξη» της Μόσχας δείχνει να ανοίγει και για την Ελλάδα.

«Μπορώ προσωπικά να προειδοποιήσω τους Έλληνες ότι θα έχουν την ίδια μοίρα με τους Κούρδους».

Αυτό δήλωσε ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Vladimir Chizhov, μιλώντας από την Ρόδο όπου συμμετείχε στο Διεθνές Φόρουμ «Διάλογος Πολιτισμών».

Τι εννοούσε;

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS και αναφερόμενος στην απόφαση των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τους Κούρδους στη Συρία, ο Chizhov δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Πρέπει το πρόβλημα να επιλυθεί με τον διάλογο. Επίσης, η ΕΕ δεν συμπεριλαμβάνει την κυβέρνηση της Δαμασκού στους εταίρους των διαπραγματεύσεων και εμείς φυσικά την συμπεριλαμβάνουμε. Είμαι έτοιμοι να μεσολαβήσουμε μεταξύ της Άγκυρας και των Κούρδων και μεταξύ των Κούρδων και της Δαμασκού. Εμείς προειδοποιήσαμε τους Κούρδους ότι οι Αμερικανοί θα τους εγκαταλείψουν. Και εδώ, στην Ρόδο, μπορώ προσωπικά να προειδοποιήσω τους Έλληνες σχετικά με αυτό, ότι θα έχουν την ίδια μοίρα με τους Κούρδους».

Πολύ σημαντικά λόγια από τον Ρώσο Πρέσβη.

Δεν έγιναν όμως τυχαία! Αφορούν την συμφωνία αμυντικής συνεργασίας που υπέγραψε η Ελλάδα με τις ΗΠΑ κατά την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο στην Αθήνα.

Ο Ρώσος πρέσβης στις Βρυξέλλες συνέχισε:

«Πιστεύω ότι αυτό είναι λάθος, αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Φυσικά, θα πρέπει να ρωτήσετε την ελληνική πλευρά για τους λόγους για τους οποίους έλαβε μια τέτοια απόφαση. Αλλά δεν αποκλείω την πιθανότητα ότι το έκαναν εν μέσω εντάσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η απόφαση είναι καλά ζυγισμένη για το μέλλον».

Η Ρωσία, καταφανώς, θα ήθελε να προσεγγίσει τους Έλληνες, όπως συνέβη με τους Τούρκους και να τους «αρπάξει» από την αγκαλιά της Δύσης. Ποιος ξέρει! Η Εθνική Δεξιά του Ν.Τραμπ, ενδεχόμενα αφήσει χώρο στην Ρωσία του Πούτιν και για την Ελλάδα.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μιλάμε για ολοκληρωτική ήττα των παγκοσμιοποιητικών συμφερόντων (ΝΑΤΟ, Βαθύ Κράτος ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση) στην περιοχή. Μην ξεχνάμε άλλωστε την σημαντικότητα της Θεσσαλονίκης (δεύτερη Ιερουσαλήμ) για την λεγόμενη Νέα Τάξη, αναφορικά με την δημιουργία μιας οικονομικής ένωσης στα Βαλκάνια (λεπτομέρειες ΕΔΩ).

Προφανώς η συγκεκριμένη πόλη αλλά και ολόκληρη η Ελληνική Επικράτεια (για παράδειγμα το Αιγαίο, όπου ρωσικά πλοία πλέουν από και προς την Συρία) ενδιαφέρουν και την Εθνική Δεξιά, η οποία στην ευρύτερη περιοχή έχει στρατολογήσει την Ρωσία του Πούτιν, καθώς η «Αρκούδα» βρίσκεται κοντά στην γειτονιά μας.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...