• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι Ρώσοι απαντούν για το σοβαρό περιστατικό με την Ν.Κορέα – Αγωνιά ο πλανήτης (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Ρώσοι απαντούν για το σοβαρό περιστατικό με την Ν.Κορέα – Αγωνιά ο πλανήτης (ΒΙΝΤΕΟ)

Έπεσαν πυρά! Μια «σπίθα» αρκεί για να μπει παντού «φωτιά»...

 «Τα ρωσικά βομβαρδιστικά TU-95 δεν αποκλίνουν από τα σχέδια πτήσης τους και συμμορφώνονται με τους διεθνείς κανόνες».

Αυτό ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του, ως απάντηση στις καταγγελίες της Ν. Κορέας.

Νωρίτερα, όπως διαβάσατε, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Σεούλ δήλωσε ότι μαχητικά αεροσκάφη της Νότιας Κορέας έριξαν προειδοποιητική βολή σε ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο, ισχυρίζεται η Σεούλ, παραβίασε τον εναέριο χώρο της χώρας δύο φορές.

«Τα αεροσκάφη κινούνταν σε απόσταση άνω των 25 χιλιομέτρων από τα νησιά Ντόκντο (Τακεσίμα) και δεν παραβίαζαν τον νοτιοκορεατικό εναέριο χώρο», τους απαντά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Μόσχα, όπως μεταδίδει το Sputnik, ξεκαθαρίζει πως τα δύο μαχητικά F-16 της Νότιας Κορέας διεξήγαγαν «μη επαγγελματικούς» ελιγμούς, διασχίζοντας την πορεία ρωσικών βομβαρδιστικών και δημιουργώντας απειλή για την ασφάλειά τους.

«Τα μαχητικά της Νότιας Κορέας εκτόξευσαν πυρά χωρίς προειδοποίηση στα ρωσικά αεροσκάφη», συμπλήρωσε το ρωσικό ΥΠΕΘΑ.

Οι Ρώσοι, επιπλέον, εξηγούν πως δεν ήταν η πρώτη φορά που πιλότοι της Νότιας Κορέας προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εμποδίσουν ρωσικά αεροσκάφη να πετάξουν πάνω από τα «ουδέτερα ύδατα της θάλασσας της Ιαπωνίας», αναφερόμενο στην ζώνη αναγνώρισης της αεράμυνας της Νότιας Κορέας, την οποία έχει ορίσει μονομερώς η Σεούλ.

«Αυτές οι ζώνες δεν προβλέπονται από τους διεθνείς κανόνες και δεν αναγνωρίζονται από την Ρωσία, η οποία έκανε αναφορά επανειλημμένα στην πλευρά της Νότιας Κορέας μέσω διαφόρων καναλιών», τονίζεται στο ρωσικό ανακοινωθέν.

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά, καθώς βλέπουμε πως υπάρχουν πολλά μέτωπα ταυτόχρονα σε όλον τον πλανήτη και μία σπίθα αρκεί για να ξεσπάσει παγκόσμια «φωτιά».

ΦΩΤΟ: CNN