Οι Γερμανοί στηρίζουν την Τουρκία – Η Ελλάδα στο περιθώριο!

Η Γερμανία έχει συμφέρον από μια ισχυρή Τουρκία.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν πρέπει τώρα να προχωρήσει σε απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις» γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, ενόψει της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στην Γερμανία και συνεχίζει:

Η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει εργαλεία για να βγάλει μια οικονομία 80 εκατ. πολιτών από το τέλμα.  Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα έτσι ώστε γερμανικές εταιρίες να επενδύσουν στην Τουρκία. Όμως η κρίση στην Τουρκία δεν επιλύεται μόνο με ξένα κεφάλαια.  Η Τουρκία χρειάζεται και ένα ισχυρό στήριγμα στο εξωτερικό και αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από την ΕΕ.

Όταν η Τουρκία ξεκινούσε τη διαδικασία αποδοχής του ευρωπαϊκού κεκτημένου η χώρα άνθησε. Είναι στο χέρι της Άγκυρας να συνεχίσει στον δρόμο που είχε ξεκινήσει κάποτε, για παράδειγμα στη δημιουργία κράτους δικαίου. Η Γερμανία μπορεί να εκδηλώσει δημόσια την στήριξή της στην Τουρκία. Όμως η Άγκυρα είναι εκείνη που πρέπει να αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να ξεπεραστεί η κρίση, συνεχίζει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

Συμπέρασμα

ΟΙ Γερμανοί οι οποίοι υποτίθεται ότι είναι σύμμαχοί μας, υποστηρίζουν την Τουρκία. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας. Δεν υπάρχει κάποιος που να μην γνωρίζει, ότι οι γείτονές μας, βλέπουν το Αιγαίο, την Θράκη και την Κύπρο και…. τρίβουν τα χέρια τους.

Οι σύμμαχοί μας λοιπόν, στηρίζουν τους Τούρκους και αυτό μας δείχνει την σκληρή πραγματικότητα. Είμαστε μόνοι μας!!!

  • 456
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...