Οι Ευρωπαίοι ξαφνικά θυμήθηκαν ότι έχουν ανάγκη την Ρωσία

Οι Ευρωπαίοι οι οποίοι ακολούθησαν τον παράλογο δρόμο της σύγκρουσης με την Ρωσία, τώρα προσπαθούν να κάνουν θετικά βήματα γιατί θυμήθηκαν ότι έχουν ανάγκη την Ρωσία. Η ΕΕ λοιπόν, που επέβαλε κυρώσεις στην Ρωσία, σιγά-σιγά αρχίζει να καταλαβαίνει που βρίσκεται το συμφέρον της.

Την κατασκευή του αγωγού Nord Stream-2, αλλά και τη συνεργασία με την Ουκρανία, προτίθεται να συζητήσει σ’ ένα τριμερές σχήμα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σεφτσόβιτς με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ στις 29 Ιουνίου στην Ουάσινγκτον.

«Φυσικά και θα συζητήσουμε τον αγωγό Nord Stream-2, πάντα συζητάμε γι αυτόν» δήλωσε ο Σεφτσόβιτς στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του Ατλαντικού Συμβουλίου, αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση του με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι ένα ακόμη θέμα των συνομιλιών θα είναι «ένα τριμερές σχήμα συνεργασίας με την Ουκρανία», όπως και ότι προτίθεται να συναντηθεί στην Ουάσινγκτον με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Σημείωση

Ο Πούτιν είναι ένας άνθρωπος που επιθυμεί τις Οικονομικές συνεργασίες και αν η ΕΕ κάνει θετικά βήματα, ο Ρώσος Πρόεδρος θα απαντήσει. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε, ότι στον τομέα της ενέργειας, η Ευρώπη εξαρτάται από την Ρωσία .

Βέβαια, μένει να δούμε τι θα συζητήσει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τον Ρώσο υπουργό ενέργειας.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu