Ο «βάτραχος και ο σκορπιός»! ΧΑΡΤΗΣ ταρακoυνά τις ρώσο-τουρκικές σχέσεις, σφοδρή αντίδραση Μόσχας

Εμπλέκουν και Ελλάδα και Κύπρο: «Υπερβαίνει το ύψος της, με τέτοιες υπερβολικές φιλοδοξίες»

Η ρωσική ιστοσελίδα vz.ru, επικαλούμενη δηλώσεις ρώσων αξιωματούχων, κατακρίνει χάρτη που δημοσιεύτηκε στην τουρκική τηλεόραση και δείχνει τα τουρκικά εδάφη να επεκτείνονται ως «σφαίρα επιρροής» σε ρωσική επικράτεια.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία αντιδρά στις προβλέψεις που εμφανίζονται στην τουρκική τηλεόραση για την μελλοντική επέκταση της επιρροής της Τουρκίας, μεταξύ άλλων και στις νότιες περιοχές της Ρωσίας», αναφέρει χαρακτηριστικά το ρωσικό δημοσίευμα.

 «Αντικατοπτρίζει αυτή η πρόβλεψη τις πραγματικές προθέσεις του Ερντογάν και ποια πρέπει να είναι η απάντηση της Ρωσίας στις αυτοκρατορικές φιλοδοξίες της Τουρκίας;», αναρωτιέται η ιστοσελίδα.

Το θέμα ίσως βρίσκεται ήδη στα υπ΄όψιν του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν. Στην Μόσχα γνωρίζουν άλλωστε τις βλέψεις της Τουρκίας, ως εκ τούτου χρησιμοποιούν την θέση της για να προωθήσουν δικά τους συμφέροντα κα να πουλήσουν στην Άγκυρα όπλα, τα οποία μπορούν ανά πάσα στιγμή να ελέγξουν.

Ωστόσο, παρατίθεται μία παραβολή, η οποία προκαλεί γεωστρατηγικούς «τριγμούς» στις σχέσεις των δύο χωρών:

Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΤΡΑΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΟΡΠΙΟΥ

«Κάποτε, ένας σκορπιός ζήτησε από έναν βάτραχο να τον μεταφέρει στην άλλη πλευρά του ποταμού στην πλάτη του. «Δεν είμαι ακόμα τρελός. Μόλις κολυμπήσω, θα με τσιμπήσεις αμέσως», απάντησε ο βάτραχος.

«Αλλά αν σε τσιμπήσω, τότε θα πνιγείς – και θα πνιγώ μαζί σου. Και δεν θέλω να πεθάνω», απάντησε εύλογα ο σκορπιός.

Ο βάτραχος συμφώνησε ότι η απάντησή του ήταν λογική και σωστή, οπότε τον έβαλε στην πλάτη του και κολύμπησε προς την απέναντι όχθη του ποταμού.

Ωστόσο, στη μέση της διαδρομής, ο σκορπιός τον τσίμπησε. Ο βάτραχος που πέθαινε τον ρώτησε:

«Μα γιατί; θα πεθάνεις και εσύ μαζί μου»

«Επειδή είμαι σκορπιός και αυτή είναι η φύση μου», απάντησε ο σκορπιός.

Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Έτσι και στην πολιτική υπάρχει μια τέτοια «φύση» με την μορφή των ιδεολογιών που υπαγορεύουν τη συμπεριφορά ορισμένων πολιτικών ελίτ, υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

«Πώς μπορεί η Ρωσία να εμποδίσει τις αυτοκρατορικές φιλοδοξίες του Ερντογάν;», είναι ο τίτλος του ρωσικού δημοσιεύματος, το οποίο παραθέτει την φωτογραφία του επίμαχου χάρτη που παρουσίασε η τουρκική τηλεόραση, ο οποίος φυσικά περιέχει και την Ελλάδα με την Κύπρο.

Δείτε:

Το δημοσίευμα των Ρώσων τονίζει πως η ιδεολογία των Τούρκων δεν αναγνωρίζει αυτά τα σύνορα που έχουν τώρα. Επικεντρώνεται στην επέκταση, στην εξαγωγή της «ισλαμικής επανάστασης», η οποία στοχοποιεί και την Ρωσία

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Η Ρωσία, συνεχίζει το σημαντικό αυτό δημοσίευμα, δείχνει την ετοιμότητά της να χτυπήσει σκληρά τα χέρια (βλ. πρόσφατη δήλωση του Σεργκέι Λαβρόφ, σχετικά με την ετοιμότητά τη Μόσχας να διακόψει τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν η τελευταία υιοθετήσει σκληρές αντιρωσικές κυρώσεις).

«Η Τουρκία είναι σημαντικός οικονομικός μας εταίρος και γείτονας. Ένα συμμαχικό κράτος στην εκδίωξη των Αμερικανών από τη Μέση Ανατολή και τον Νότιο Καύκασο, σύμμαχος στην οικοδόμηση ενός πολυπολικού κόσμου.

Ωστόσο, η Ρωσική Ομοσπονδία αντέδρασε εξαιρετικά έντονα στην τουρκική εκπομπή και στην δημοσιοποίηση του παραπάνω χάρτη.

«Αν θέλουν να δοκιμάσουν τη δύναμη του ρωσικού πνεύματος και των όπλων μας, ας δοκιμάσουν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντρέι Κράσοφ, πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας.

«Κάποιος θα πρέπει να συμβουλέψει την τουρκική πλευρά να εγκαταλείψει τα όνειρα για την ρωσική επικράτεια, αλλιώς μπορεί να υπάρξει υπερβολική αντίδραση εξαιτίας ανάλογων υπερβολικών ορέξεων», τόνισε από την πλευρά του ο Γιούρι Γκέμπελ, επικεφαλής της επιτροπής του κοινοβουλίου της Κριμαίας για τις διεθνείς σχέσεις.

Όπως καταλήγει το άρθρο, «η Ρωσία για την ώρα δίνει προτεραιότητα στην συνεργασία με την Τουρκία σε πολλούς τομείς (πυρηνική ενέργεια, εμπόριο, άμυνα). Ταυτόχρονα όμως  λαμβάνει χώρα εκκαθάριση των τουρκικών οργανώσεων στην Κριμαία, στο Κρασνοντάρ και άλλες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Αυτό ενδεχομένως τα λέει όλα…

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί