• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο Τραμπ βοηθάει τον Ερντογάν – Γιατί όλοι «πέσανε από τα σύννεφα»

Ο Τραμπ βοηθάει τον Ερντογάν – Γιατί όλοι «πέσανε από τα σύννεφα»

Θα θυμάστε την εποχή που ακούγαμε και διαβάζαμε ότι ο Τραμπ θα….μαλώσει την Τουρκία επειδή «λέει» αγόρασε το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400.

Το μόνο που δεν ακούσαμε είναι ότι ο Τραμπ θα διατάξει την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία να βομβαρδίσει την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει.

Ο Ερντογάν και τους S-400 πήρε και την βοήθεια του Τραμπ έχει. Δεν λέμε των ΗΠΑ αλλά συγκεκριμένα του Τραμπ και υπάρχει λόγος.

Τι συμφώνησε ο Αμερικανός πρόεδρος με τον Τούρκο ομόλογό του, για την Συρία:

«Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένα κέντρο επιχειρήσεων με τους Αμερικανούς. Η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει με την ίδρυση αυτού του κέντρου επιχειρήσεων».

Οι αναλυτές ανά τον κόσμο προσπαθούν να βρουν μια εξήγηση. Επικρατεί η αντίληψη ότι οι Αμερικανοί έχουν ανάγκη την Τουρκία και ότι χωρίς αυτή δεν μπορούν να προωθήσουν τα συμφέροντά τους. Η αντίληψη αυτή έχει λογική αλλά:

Δεν είναι περίεργο οι Ηνωμένες Πολιτείες να στηρίζουν την Εξωτερική τους Πολιτική στην Τουρκία, που είναι ένα Κράτος απρόβλεπτο και φυσικά διπρόσωπο; Οι Αμερικάνοι δεν θα ήταν υπερδύναμη αν είχαν ανάγκη την Τουρκία. Τα πράγματα είναι απλά, για αυτό και δεν χρειάζεται να γίνουμε ΕΙΔΙΚΟΙ στην γεωπολιτική.

Η πραγματικότητα είναι αυτή:

Τραμπ και Πούτιν ακολουθούν τα ίδια «ιδεολογικά χνάρια», αυτά της Εθνικής Δεξιάς και ο Ερντογάν έχει κάνει στροφή προς την Ρωσία.

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Photo:pexels