Ο Τραμπ άδειασε τον Ερντογάν και ο Πούτιν περιμένει στην ΓΩΝΙΑ!

Η τουρκική Λίρα γνωρίζει πολύ μεγάλη πτώση, αν και σήμερα υπήρξε μια πολύ μικρή βελτίωση.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, αυτή πτώση κυρίως οφείλεται στις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην Τουρκία.

Οι Τούρκοι αυτές τις ημέρες, αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα

Αρκετά βενζινάδικα, πλέον αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, αφού η αξία της Λίρας άλλαξε απότομα. Επίσης πολλά σούπερ μάρκετ είναι άδεια, πιθανότατα επειδή οι Τούρκοι τρόμαξαν και τα….άδειασαν (Αντίστοιχες εικόνες, είδαμε και στην Ελλάδα όταν εφαρμόστηκαν τα capital controls).

Τι δήλωσε ο Τσαβούσογλου

Οι εμπορικές ενέργειες των ΗΠΑ αντιβαίνουν στις αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Οι ΗΠΑ προσπαθούν να μαχαιρώσουν την Τουρκία πισώπλατα.

Τι δήλωσε ο Ερντογάν

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αποδίδει σε αμερικανική «συνωμοσία» τη μεγάλη πτώση της τουρκικής λίρας, κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι επιδιώκουν να χτυπήσουν πισώπλατα την Τουρκία.

Από τη μια πλευρά, είστε μαζί μας στο ΝΑΤΟ και, από την άλλη, επιδιώκετε να χτυπήσετε τον στρατηγικό εταίρο σας πισώπλατα. Είναι αποδεκτό τέτοιο πράγμα; δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα.

Από τη μια πλευρά, λέτε πως είστε ο στρατηγικός εταίρος μας και, από την άλλη, μας πυροβολείτε στα πόδια, δήλωσε επίσης.

Οι αμερικάνοι άδειασαν τον Ερντογάν, αλλά ο Σουλτάνος κοιτάει τον Πούτιν

Ο Πούτιν είναι επιχειρηματίας, οπότε κάνει ότι πρέπει ώστε η χώρα του να έχει έσοδα και να μην έχει ζημιές, oπότε αν κρίνει ότι η Τουρκία δεν είναι καλός σύμμαχος-πελάτης, θα την αδειάσει στα γρήγορα.

Μέχρι στιγμής πάντως, ο Πούτιν κάνει ΥΠΟΜΟΝΗ, αλλά που θα πάει ο Σουλτάνος ΙΣΩΣ καταφέρει να ξανα-χαλάσει τις σχέσεις του με την Ρωσία.

Σημείωση

Οι σχέσεις μεταξύ των χωρών ούτε φτιάχνουν αλλά ούτε κaι χαλάνε όσο εύκολα νομίζουμε. Υπάρχουν πολλά αντικρουόμενα συμφέροντα τα οποία μπαίνουν στην μέση ΟΜΩΣ

Κατά κύριο λόγο, οι κόντρες μεταξύ των χωρών συνήθως είναι ιδεολογικές.

 

 

  • 108
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...