Ο Τραμπ «διαλύει» την Ευρώπη: Δασμοί…7,5 δις δολαρίων

Η Ευρώπη επιμένει να προωθεί την Παγκοσμιοποίηση αλλά και τα «καλά και συμφέροντα».

Ο Τραμπ στην προσπάθειά του να τονώσει την εγχώρια αγορά και τους Αμερικανούς αγρότες, πήρε την απόφαση να επιβάλει δασμούς.. 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε προϊόντα της ΕΕ. Οι δασμοί θα έχουν μεγάλη επίπτωση επάνω στο γαλλικό κρασί και στο ιταλικό τυρί.

Μαύρη μέρα στην κυριολεξία η σημερινή για την Ευρώπη. Το οικονομικό πλήγμα είναι τεράστιο. Η Ευρώπη τώρα απειλεί να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο.

Δεν φταίει ο Τραμπ

Εκτός από το ότι για μεγάλο διάστημα τα αμερικανικά προϊόντα έμεναν στα ράφια, γινόταν και κάτι άλλο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου αποκάλυψε ότι οι Βρυξέλλες έδιναν παράνομες επιδοτήσεις στην Airbus η οποία είναι ανταγωνίστρια εταιρεία της Boeing που είναι αμερικανική εταιρεία.

Παράλληλα, η ΕΕ φρόντισε να ανοίξει την αγκαλιά της στην Κίνα. Ο Τραμπ έχει ξεκινήσει εμπορικό πόλεμο με την Κίνα για τον εξής λόγο:

Τα φθηνά προϊόντα που έστελνε το Πεκίνο στις ΗΠΑ, δεν μπορούσαν να τα ανταγωνιστούν τα αντίστοιχα αμερικανικά, τα οποία ήταν πιο ακριβά (να’ναι καλά ο Ομπάμα που είχε φτάσει τους φόρους στον ουρανό). Έτσι η αμερικανική βιομηχανία βρέθηκε στα πρόθυρα της ολικής καταστροφής. Ο Τραμπ δεν είχε άλλη επιλογή από το να μειώσει τους φόρους και να ξεκινήσει εμπορικό πόλεμο με την Κίνα και τώρα και με την ΕΕ, στην οποία θέλει να επεκταθεί ο ασιατικός γίγαντας.

Photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...