• Αρχική
 • Άρθρα
 • Άρθρα
 • Ο πραγματικός νικητής στην Συρία – Οι σημερινές εικόνες που «γκρεμίζουν» τα όνειρα της Νέας Τάξης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πραγματικός νικητής στην Συρία – Οι σημερινές εικόνες που «γκρεμίζουν» τα όνειρα της Νέας Τάξης (ΒΙΝΤΕΟ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Όπως διαβάσατε νωρίτερα, σε δηλώσεις που συνιστούν υποχώρηση, ο Ταγίπ Ερντογάν επιστρέφοντας από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν άφησε να εννοηθεί ότι οι δυνάμεις της Τουρκίας δεν θα πλήξουν το Μανμπίτζ και το Κομπάνι στην βόρεια Συρία.

Ρώσοι και Σύροι έχουν θέσει υπό τον έλεγχο τους, γέφυρες, σημαντικές υποδομές και εν γένει σημεία-κλειδιά, γύρω από το Μανμπίτζ.

Τον Ερντογάν εξαρχής τον ενδιέφερε να θωρακίσει τα νότια σύνορά του απέναντι στους Κούρδους και όχι να εισβάλλει στην καρδιά του συριακού Κουρδιστάν. Δεν υπήρχε περίπτωση να το επιτρέψουν αυτό οι Ρώσοι.

 Ως εκ τούτου καλεί τους Κούρδους πολιτοφύλακες, να αποχωρήσουν από την ζώνη ασφαλείας που θέλει να δημιουργήσει η Τουρκία στην βόρεια Συρία.

Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ο Ερντογάν υποχώρησε, επειδή τηλεφωνήθηκε με τον Πούτιν κτλ. Την αλήθεια την γνωρίζουν όμως, μόνο όσοι μας διαβάζουν, καθώς η ελεγχόμενη επιχείρηση της Άγκυρας έλαβε χώρα στο πλαίσιο συμφωνίας με βάση τα αμοιβαία συμφέροντα Τουρκίας-Συρίας-Ρωσίας (θυμηθείτε ΕΔΩ).

Ο Πρόεδρος της γείτονας μάλιστα έπαυσε να αποκαλεί τον ομόλογό τους της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, «παράνομο ηγέτη» και πλέον χαρακτηρίζει την κυβέρνηση της Δαμασκού απλά ως «καθεστώς».

Τι κερδίζουν οι Ρώσοι;

Οι στρατιωτικές μονάδες του Πούτιν περιπολούν την βόρεια Συρία -τόσο τις συριακές όσο και τις τουρκικές δυνάμεις- μετά την απόσυρση των αμερικάνικων στρατευμάτων από την περιοχή.

Ρώσοι αξιωματούχοι, σε δηλώσεις που πραγματοποίησαν σε διεθνή μέσα ενημέρωσης υπογράμμισαν την αιφνίδια απώλεια της αμερικανικής επιρροής ενώ εξήγησαν πως οι ισορροπίες ισχύος έχουν πλέον μετατοπιστεί.

Η ανακοίνωση πως οι ρωσικές δυνάμεις περιπολούν την περιοχή που οι ΗΠΑ επέβλεπαν μέχρι τη Δευτέρα ουσιαστικά υποδηλώνει πως τα στρατεύματά της χώρας έδρασαν προκειμένου να καλύψουν ένα κενό ασφαλείας που προέκυψε μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΣΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ.

Είπατε κάτι; Τι είχαμε γράψει στο el;

Η Εθνική Δεξιά:

 1. Επικεντρώνει τον Τραμπ στην διευθέτηση των εσωτερικών προβλημάτων των ΗΠΑ, τα οποία δημιουργούν οι δυνάμεις του Βαθέως Κράτους των ΗΠΑ (Ομπάμα, Χίλαρι κτλ.).
 2. Εν απουσία των ΗΠΑ στην Συρία και γενικά στην Μέση Ανατολή, λαμβάνει μέσω της Ρωσίας πρωταρχικό ρόλο στην διευθέτηση των όποιων προβλημάτων στην περιοχή.

Ο Τραμπ επικεντρώνεται λοιπόν στην εσωτερική μάχη που έχει να δώσει με το Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ και ο «σύμμαχός» του Πούτιν καλύπτει το κενό ασφαλείας» που αφήνουν πίσω τους οι Αμερικανοί.

Η Συρία περνά στον έλεγχο της Εθνικής Δεξιάς,  η οποία, όπως μόνο στο el.gr διαβάζετε, συνιστά αντίβαρο στην αριστερόστροφη παγκοσμιοποίηση (Βαθύ Κράτος ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ο.Η.Ε., Ευρωπαϊκή Ένωση κτλ.), ακόμα και αν στις ΗΠΑ οι παγκοσμιοποιητές της Νέας Τάξης «ρίξουν» τον Τραμπ και αναλάβουν εκ νέου τα ηνία του Λευκού Οίκου.

Δείτε τους Ρώσους, μαζί με τις συμμαχικές δυνάμεις της Συρίας, να αναλαμβάνουν τον έλεγχο στις περιοχές που εγκατέλειψαν οι Αμερικανοί:

ΦΩΤΟ Video Screenshot

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...