«Ο Πούτιν θα μας στηρίξει»: Σενάριο-«φωτιά» ξεπηδάει από τη νότια Μολδαβία!!!

Δεν είναι μόνο η Υπερδνειστερία! Οι Ρώσοι δουλεύουν «κάτω από το καπάκι»!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά την πιθανότητα εξάπλωσης (αργά ή γρήγορα θα γίνει!) του πολέμου ΝΑΤΟ-Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σε πρώτο πλάνο, όπως διαβάσατε πρώτοι στο ΕΛ, οι διεθνιστές βάζουν τη Μολδαβία, ίσως ακόμα και περισσότερο από την ίδια την νατοϊκή Πολωνία!

Με όχημα τη Ρουμανία, το ΝΑΤΟ θέλει να αποκτήσει όλο και μεγαλύτερα στρατιωτικά ερείσματα σε μία υποτίθεται μέχρι σήμερα ουδέτερη χώρα, της οποίας όμως ο πληθυσμός είναι διχασμένος ανάμεσα σε ένα κομμάτι που είναι φιλοευρωπαϊκό-φιλονατοϊκό και σε ένα άλλο που συντάσσεται περισσότερο με τη Ρωσία.

Μέχρι σήμερα στην επικαιρότητα κυριαρχούσε το θέμα της Υπερδνειστερίας, του ημιαυτόνομου θύλακα γης που τυπικά βρίσκεται εντός μολαβδικού εδάφους και συνορεύει με την Ουκρανία.

Η Γκαγκαουζία ζητά βοήθεια από τον Πούτιν

Η επικεφαλής της ημι-αυτόνομης περιοχής της Γκαγκαουζίας στη Μολδαβία, Evgenia (ή Yevgenia) Gutsul, μιλώντας στο ρωσικό κρατικό δίκτυο Ria Novosti, αποκάλυψε ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, τη διαβεβαίωσε σε μια συνάντηση τον Μάρτιο ότι η Ρωσία θα υποστηρίζει πάντα αυτήν την περιοχή!


«Ευτυχώς, ο Πούτιν αντέδρασε με τέτοιο τρόπο που μας έδωσε την ευκαιρία να καταλάβουμε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα είναι πάντα με τον λαό της Γκαγκαουζίας και θα υποστηρίζει πάντα τους στόχους του


Ανεξάρτητα από το πώς οι αρχές του Κισινάου κινούνται ενάντια στην αυτονομία των Γκαγκαούζων, η Ρωσική Ομοσπονδία θα μας στηρίξει: θα μας στηρίξει τόσο από οικονομική όσο και από κοινωνική άποψη

Εάν η Μολδαβία ενωθεί με τη Ρουμανία και αντιδράσει στη διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Γκαγκαουζίας στέλνοντας στρατιωτικές δυνάμεις, τότε θα στραφούμε για βοήθεια προς όλους, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας».

Οι Ρώσοι, στην περίπτωση που οι νατοϊκοί εν τέλει βάλουν σε λειτουργία το «Σχέδιο Β» χρησιμοποιώντας τη Μολδαβία ως «Ουκρανία νο.2.», θα μπορούσαν εν μία νυκτί να εκμεταλλευτούν τις Υπερδνειστερία και Γκαγκαουζία, ενώνοντας τα «φίλια» αυτά εδάφη με τον άλλοτε ουκρανικό νότο, μεγάλο μέρος του οποίου ήδη κατέχει!

Η αυτόνομη επαρχία βρίσκεται εντός των κόκκινων γραμμών στο νότο της Μολδαβίας


Απεμπε-EPA-Sputnik pool photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί