• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δεν εμπιστεύεται την Δύση η Μόσχα! Διαταγή για ανάπτυξη στρατιωτικών μονάδων στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας

Δεν εμπιστεύεται την Δύση η Μόσχα! Διαταγή για ανάπτυξη στρατιωτικών μονάδων στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας

Όλα αυτά λίγο πριν την κρίσιμη Σύνοδο μεταξύ Πούτιν και Μπάιντεν.

Μπορεί η κρίση στην Ανατολική Ουκρανία να έχει μπει «στον πάγο», ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως οι Ρώσοι έχουν σταματήσει να συγκεντρώνουν στρατεύματα στα σύνορά τους.

Πιο συγκεκριμένα, η Ρωσία θα αναπτύξει περίπου 20 νέους στρατιωτικούς σχηματισμούς και μονάδες κοντά στα δυτικά της σύνορα έως το τέλος του έτους ως απάντηση στις ενέργειες του ΝΑΤΟ , δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σαϊγκού.

«Οι ενέργειες των δυτικών εταίρων μας καταστρέφουν το παγκόσμιο σύστημα ασφαλείας και μας αναγκάζουν να λάβουμε ανάλογα αντίμετρα», δήλωσε ο Σαϊγκού, προσθέτοντας ότι «περίπου 20 σχηματισμοί και μονάδες θα αναπτυχθούν στην Δυτική Στρατιωτική Διοίκηση έως το τέλος του έτους».

Ο Ρώσος ΥΠΑΜ έκανε εκτενή αναφορά στις ολοένα και αυξανόμενες δυτικές προκλήσεις από αέρα, ξηρά και θάλασσα, που εκφράζονται ως επί το πλείστον με νατοϊκές ασκήσεις στην Ανατολική Ευρώπη.

Επεσήμανε ειδικότερα τον αυξανόμενο αριθμό πτήσεων από αμερικανικά βομβαρδιστικά κοντά στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μερικές ώρες μετά την έμμεση προειδοποίηση της Μόσχας προς τις ΗΠΑ για «σήματα που θα κάνουν την Ουάσινγκτον να νιώσει άβολα».

Τη σχετική δήλωση έκανε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ μία ημέρα αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Τζό Μπάιντεν δήλωσε ότι κατά την συνάντηση τους στις 16 Ιουνίου θα πει στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στην Ρωσία να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Οι Αμερικανοί θα πρέπει να ξεκινούν από το ότι, μια σειρά σημάτων που θα λάβουν από την Μόσχα και μάλιστα τις επόμενες μέρες – δεν μιλάω στην προκειμένη περίπτωση για την συνάντηση κορυφής, δεν ξέρω πως θα πραγματοποιηθεί – θα είναι για αυτούς δυσάρεστα», δήλωσε ο Ριαμπκόφ , προσθέτοντας ότι «οι ημερήσιες διατάξεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας δεν συμπίπτουν, αλλά εμείς παραδοσιακά είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε ζητήματα τεθούν από αμερικανικής πλευράς».