από την απομάκρυνση της ειρηνευτικής δύναμης από ένα στρατηγικής σημασίας νησί στην Ερυθρά Θάλασσα, μεταξύ Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας, μέχρι τη συνεργασία τους σε θέματα που αφορούν την τεχνολογία της κινητής τηλεφωνίας.
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τις συνομιλίες που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με υψηλόβαθμους Σαουδάραβες αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ήταν και ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, η Ουάσινγκτον χαιρετίζει επίσης την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου που είχε ήδη ανακοινωθεί από τον OPEC+. Μέλη του οργανισμού αυτού είναι τόσο η Σαουδική Αραβία όσο και η Ρωσία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι Αμερικανοί και οι άλλες ειρηνευτικές δυνάμεις θα αποχωρήσουν από το νησί Τιράν, όπου σταθμεύουν στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συμφωνιών μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου, του 1978.
Το Τιράν βρίσκεται σε μια περιοχή στρατηγικής σημασίας, που οδηγεί στο λιμάνι Εϊλάτ του Ισραήλ.
Οι Σαουδάραβες δεσμεύτηκαν στις ΗΠΑ ότι θα διατηρήσουν το δικαίωμα της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στον κόλπο Τiran για τα ισραηλινά πλοία.
Οι ΗΠΑ καλωσόρισαν επίσης την απόφαση του Ριάντ να ανοίξει τον εναέριο χώρο της Σαουδικής Αραβίας στους ισραηλινούς αερομεταφορείς.
(απεμπε – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ταραντέλα: Ο πιο δημοφιλής χορός της Κάτω Ιταλίας με τις αρχαίες ελληνικές ρίζες, vid
- Φον ντερ Λάιεν: Αντιμέτωπη ξανά με πρόταση μομφής η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συμφωνία “Mercosur”
- Η Γροιλανδία απειλεί να φέρει στην επιφάνεια «την βαθιά ασθένεια εντός της διατλαντικής συμμαχίας»
- “Ποιον δρόμο θα πάρεις Γροιλανδέ;”- Η ανάρτηση του Λευκού Οίκου με τα έλκηθρα σε σταυροδρόμι
- Κιάρα Φεράνι: Η κορυφαία influencer της Ιταλίας, αθωώθηκε για το «Pandorogate»
- Έληξε η συνάντηση της αντιπροσωπείας Δανίας-Γροιλανδίας με τον αντιπρόεδρο και τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ
- «Οικία Κοκοβίκου»: Οι αρχαιότητες που αποκαλύφθηκαν στην αυλή του «Αντωνάκη και της Ελένης» – Δείτε εικόνες
- Παρούσα η Ρωσία στην Μέση Ανατολή – Τι φέρεται να ισχύει αυτή την στιγμή
- Η νέα παγκόσμια τάση! «Πυρετώδεις» διεργασίες στο παρασκήνιο
- Βίντεο με τη φρεγάτα «Κίμων» να μπαίνει σε ελληνικά νερά – «Το μέλλον του Πολεμικού Ναυτικού καταπλέει»









