• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ πλησιάζουν την Συρία – Μαζί τους και Έλληνες – Περιμένουν οι Ρώσοι

Ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ πλησιάζουν την Συρία – Μαζί τους και Έλληνες – Περιμένουν οι Ρώσοι

Πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ προσεγγίζουν ολοένα και περισσότερο τις ακτές της Συρίας, δείχνοντας πως στην Μέση Ανατολή μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή σφοδρή σύγκρουση υπερδυνάμεων,

με την ρωσική διάταξη στην Ανατ. Μεσόγειο, όπως διαβάσατε στο el.gr, να «τρομάζει».

Οι ναυτικές δυνάμεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, όπως επιβεβαιώνουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, προσεγγίζουν ολοένα και περισσότερο τις συριακές ακτές.

Όπως σημειώνει το ρωσικό Sputnik, στην περιοχή ήδη πλέουν τρεις φρεγάτες, η ολλανδική «De Ruyter», η καναδική «Ville de Quebec» και η ελληνική «Έλλη».

Την ίδια ώρα, αμερικανικό υποβρύχιο, το οποίο φέρει πυραύλους Τόμαχοκ, βρίσκεται στη Μεσόγειο Θάλασσα, με στόχο να ενταχθεί στις αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις της περιοχής.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο ρωσικός στρατός κατήγγειλε ότι τρομοκράτες και μαχητές ετοιμάζουν προβοκάτσια, με τη χρήση χημικών όπλων, προκειμένου να ενοχοποιήσουν τις δυνάμεις της Δαμασκού.

Οι ΗΠΑ, από την πλευρά τους, έχουν προειδοποιήσει πως μία ενδεχόμενη επίθεση με χημικά στη Συρία και στο Ιντλίμπ θα προκαλέσει την «αντίδραση της Δύσης».

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2018, Λονδίνο, Ουάσιγκτον και Παρίσι διεξήγαγαν συντονισμένες αεροπορικές επιθέσεις, ως απάντηση στη φερόμενη χρήση χημικών όπλων στη Δούμα, έπειτα από αμφιλεγόμενους ισχυρισμούς των «Λευκών Κρανών».

Όλα κρέμονται από μία κλωστή, την ώρα που το ρωσικό υπουργείο Άμυνας καταγγέλλει 32 παραβιάσεις της εκεχειρίας στην Συρία μέσα στο τελευταίο 24ωρο.

«Στην διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, η ρωσική πλευρά στην Επιτροπή Ρωσίας-Τουρκίας για τις παραβιάσεις της Κοινής Συμφωνίας, κατέγραψε 32 περιπτώσεις πυροβολισμών στις επαρχίες Χαλέπι (19), Χάμα (1) και Λατάκια (12)» ανέφερε χαρακτηριστικά το αρμόδιο κέντρο του ρωσικού ΥΠΑΜ, στην ημερήσια ενημέρωσή του.