• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μόσχα: Κίεβο και ΝΑΤΟ να απέχουν από κινήσεις που θα αυξήσουν την ένταση στο Ντονμπάς

Μόσχα: Κίεβο και ΝΑΤΟ να απέχουν από κινήσεις που θα αυξήσουν την ένταση στο Ντονμπάς

Μήνυμα της Ρωσίας σε Ουκρανία και ΝΑΤΟ αναφορικά με την ένταση στο Ντονμπάς.


Η Ρωσία καλεί την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ να απέχουν από οποιαδήποτε κίνηση θα οδηγήσει σε αύξηση της έντασης στην περιοχή του Ντονμπάς.

Ο Διεθυντής του Τμήματος Διεθνών Οργανισμών του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Πιότρ Ίλισεβ έκανε την παραπάνω δήλωση στο Sputnik, προσθέτοντας πως η Ρωσία δεν είναι διατεθειμένη -προς το παρόν- να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά αρκείται στην παρακολούθηση της κατάστασης.

«Δεν έχουμε τέτοια σχέδια σε αυτό το στάδιο. Στο μέλλον, θα καθοδηγηθούμε από τις εξελίξεις στην περιοχή» συμπλήρωσε.

Ρώσος διπλωμάτης, παράλληλα, σημείωσε πως Κίεβο και ΝΑΤΟ «δεν σταματούν το ρωσοφοβική προπαγανδιστική καμπάνια και δεν σταματούν τις στρατιωτικές ετοιμασίες».

«Αυτό», όπως εξήγησε, «οδηγεί μόνο στην αύξηση της έντασης στο Ντονμπάς».

Η Ρωσία τόνισε πιστεύει πως η ένταση στην περιοχή μπορεί να εκτονωθεί μόνο μέσω πολιτικών και διπλωματικών κινήσεων, στη βάση της συμφωνίας του Μινσκ.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, είχε σημειώσει νωρίτερα πως ο ουκρανικός στρατός και η πολιτική ηγεσία της χώρας επιχειρούν αποσταθεροποίηση της κατάστασης, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το ΝΑΤΟ συνεχίζουν τις προκλήσεις του στη Μαύρη Θάλασσα και στον εναέριο χώρο της.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK