Μόνο στο el.gr: Πως χρησιμοποιούν τον Ερντογάν – Έρχεται διάλυση της Τουρκίας – Αναφορές και στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπήκαμε αισίως στον Σεπτέμβριο και η εναλλαγή καλοκαιριού-φθινοπώρου φέρνει μαζί τις σπουδαίες εξελίξεις σε σχέση με την τύχη τόσο της γειτονιάς μας όσο και του πλανήτη.

 

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Στο επίκεντρο βρίσκεται η Τουρκία, η οποία δείχνει να είναι σε κόντρα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μια κόντρα που οδηγεί την Τουρκία όλο και πιο κοντά στα χέρια της Ρωσίας, η οποία εποφθαλμιά τον έλεγχο των Στενών του Βοσπόρου και της Κωνσταντινούπολης.

Η πιο πρόσφατη δήλωση του Ερντογάν κατά των ΗΠΑ κάνει λόγο για «τέλος στην κυριαρχία του δολαρίου και χρησιμοποίηση του εθνικού νομίσματος στο παγκόσμιο εμπόριο», δήλωση που έγινε σε ομιλία του Τούρκου Προέδρου στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Τουρκίας-Κιργιστάν. 

Τι συμβαίνει πραγματικά;

Όπως μόνο στο el.gr διαβάζετε, Τραμπ και Πούτιν συνιστούν πολιτικοιδεολογικούς συμμάχους.

Στην ουσία η κόντρα Τουρκίας-ΗΠΑ προωθείται από την Εθνική Δεξιά, η οποία στηρίζει και τους δύο ηγέτες των μεγάλων υπερδυνάμεων (Κρεμλίνο-Λευκός Οίκος), προκειμένου η σημαντική γεωπολιτικά Τουρκία να απομακρυνθεί από την σφαίρα επιρροής του ΝΑΤΟ και κατ΄ επέκταση της Νέας Τάξης (Βαθύ Κράτος ΗΠΑ, ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση κτλ).

Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει φυσικά σε αλλαγή δεδομένων και ενδεχόμενα στην διάλυση της Τουρκίας, καθώς το ΝΑΤΟ θα αντιδράσει.

Αυτό όμως δεν δείχνει να ανησυχεί την Ρωσία, η οποία θα σπεύσει, ενδεχόμενα, να αναλάβει πρωταρχικό ρόλο και σε αυτή την χώρα (και δη στην Κωνσταντινούπολη), όπως συμβαίνει και στην Συρία.

«Η εξάρτηση του παγκόσμιου εμπορίου από το δολάριο γίνεται ολοένα και πιο μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει να δώσουμε σιγά σιγά τέλος στην κυριαρχία του δολαρίου χρησιμοποιώντας το εθνικό νόμισμα μεταξύ μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν προσθέτοντας ότι αυτή την στιγμή συζητούν με την Ρωσία οι συναλλαγές να γίνονται με ρούβλι και τουρκική λίρα αντί σε δολάρια.

Όπως ακριβώς δηλαδή σας γράφουμε: Η κόντρα Τουρκίας-ΗΠΑ οδηγεί την δεύτερη στην αγκαλιά της Μόσχας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο Τούρκος Πρόεδρος μίλησε και πάλι για επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας τις τελευταίες εβδομάδες λέγοντας ότι «προσπαθούν να προκαλέσουν ύποπτα σύννεφα πάνω από την ισχυρή οικονομία της Τουρκίας» και υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης τα κίνητρα των οποίων είναι πολιτικά με στόχο να κάνουν την Τουρκία να παραδοθεί οικονομικά».

Υπονοώντας προφανώς την Ελλάδα, η οποία, υπό την παρούσα κυβέρνηση ανήκει στην σφαίρα επιρροής της Νέας Τάξης, ούσα μάλιστα σε ρήξη με την Ρωσία, είπε ότι αυτοί οι οίκοι «ανεβάζουν ξαφνικά 4 βαθμούς χώρες χρεωκοπημένες, τελειωμένες». 

Αναφερόμενος στην αγορά του αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία είπε: «Πρέπει να καλύψουμε την ανάγκη μας. Δεν θα ζητήσουμε άδεια από κανέναν».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του:

  • 141
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...