• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μισοφέγγαρο στο έδαφος – Ο Χαφτάρ καταρρίπτει τουρκικό drone και το δείχνει παντού

Μισοφέγγαρο στο έδαφος – Ο Χαφτάρ καταρρίπτει τουρκικό drone και το δείχνει παντού

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), που συμμαχεί με την Ελλάδα κατά της Τουρκίας, ισχυρίζεται πως κατέρριψε τουρκικό drone κοντά στην Τρίπολη, λίγες ημέρες μετά τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τον λιβυκό εμφύλιο πόλεμο.

 «Οι Εναέριες Δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού κατέρριψαν τουρκικό drone, το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Μιτίκα και προσπάθησε να πλήξει στρατιωτικές μας μονάδες στην Τρίπολη» ανήρτησε ο LNA, στο Facebook.

 Μέχρι τώρα, η Τουρκία δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη αντίδραση.

Νωρίτερα,  όπως μεταδίδουν τα αραβικά και τουρκικά ΜΜΕ, δυνάμεις που πρόσκεινται στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ επιτέθηκαν με ρουκέτες έξι φορές στο μοναδικό εν λειτουργία αεροδρόμιο της Τρίπολης στην Λιβύη.

Όπως αντιλαμβάνεστε η συμφωνημένη εκεχειρία είναι στον «αέρα».

Πρόκειται για το αεροδρόμιο «Μιτίγκα», το οποίο άνοιξε τις «πύλες» του στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδες, χάρη στις διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν σε Μόσχα και Βερολίνο.

«Το διεθνές αεροδρόμιο Μίτιγκα έγινε στόχος «έξι ρουκετών Grad», μία ενέργεια που συνιστά «κατάφωρη απειλή» στην ασφάλεια της κυκλοφορίας των αεροσκαφών και «μία νέα παραβίαση της εκεχειρίας», η οποία εφαρμόσθηκε στις 12 Ιανουαρίου μεταξύ των εμπολέμων πλευρών», δήλωσε ο εκπρόσωπος των στρατιωτικών δυνάμεων της κυβέρνησης της Τρίπολης, Μοχάμαντ Γκνούνου.

φωτο VIDEO SCREENSHOT