Μήνυμα Πούτιν σε Φινλανδία-Σουηδία για ΝΑΤΟ: «ΑΝΤΙΡΩΣΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ η Ουκρανία, ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ η συγκρουση»

«Το μόνο που έλειπε ήταν να επιλέξουμε την ώρα».

Καθηλωτικός ήταν για ακόμη μία φορά σε μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του ο Ρώσος πρόεδρος.

Όπως ενημερωθήκατε και νωρίτερα από το EL.GR, ο Βλαντιμίρ Πούτιν περιηγήθηκε στο Κοσμοδρόμιο Βοστότσνι μαζί με τον σύμμαχο της Ρωσίας Λευκορώσο πρόεδρο, Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση πως «η Ρωσία δεν γίνεται να απομονωθεί», ισχυριζόμενος πως:

«Είναι αδύνατον να απομονώσουμε σοβαρά τον οποιοδήποτε στον σύγχρονο κόσμο –ειδικά μια τόσο μεγάλη χώρα όπως τη Ρωσία».

Αναφερόμενος στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ουκρανίας, ο «Τσαρ Βλαντ» είχε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα να αποστείλει σε ακόμα δύο χώρες της Ευρώπης οι οποίες το τελευταίο διάστημα «παίζουν με την τύχη τους».

Ο λόγος για τις Φινλανδία και Σουηδία, δύο κράτη στοχεύουν μέχρι τον Ιούνιο να έχουν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αφήνοντας πίσω το επί δεκαετίες καθιερωμένο καθεστώς της ουδετερότητας.

Ο Πούτιν φρόντισε να στείλει το μήνυμά του, παραθέτοντας το παράδειγμα της Ουκρανίας, μίας χώρας που από το 2014 ειδικά και έπειτα είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με το ΝΑΤΟ, εξελισσόμενη σε ένα “αντιρωσικό ορμητήριο”:

«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία είναι απαραίτητη διότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Ουκρανία για να απειλήσουν τη Ρωσία.

Η Ουκρανία μετατρεπόταν σε αντιρωσικό ορμητήριο, τα βλαστάρια του εθνικισμού και του νεοναζισμού καλλιεργήθηκαν προσεκτικά εκεί, τα βλαστάρια που υπήρχαν, εδώ και πολύ καιρό. Ο νεοναζισμός ειδικά αναπτύχθηκε και η σύγκρουση της Ρωσίας με αυτές τις δυνάμεις ήταν αναπόφευκτη, το μόνο που έλειπε ήταν να επιλεγεί η ώρα της επίθεσης.

Πρέπει να υπερασπιστούμε τους ρωσόφωνους πολίτες στην Ουκρανία απέναντι σε διώξεις».

Ο Πούτιν φρόντισε να στείλει το μήνυμα, οι δύο παραπάνω σκανδιναβικές χώρες (και πολύ περισσότερο η Φινλανδία που συνορεύει με τη Ρωσία) θα το ακούσουν;;;

(φωτο:twitter)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί