• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Μια σκέψη που σας ενδιαφέρει: Μετά την Θεσσαλονίκη, η Κωνσταντινούπολη – Τα σχέδια για την επίσκεψη Τσίπρα σε Χάλκη και Αγιά Σοφιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια σκέψη που σας ενδιαφέρει: Μετά την Θεσσαλονίκη, η Κωνσταντινούπολη – Τα σχέδια για την επίσκεψη Τσίπρα σε Χάλκη και Αγιά Σοφιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Για ποιόν λόγο ο Ηγούμενος της Χάλκης μιλά για «μεγάλη χαρά»;

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης έχει υψηλή συμβολική, τονίζουν παγκοσμιοποιητικά μέσα ενημέρωσης, καθώς θα επαναφέρει στο προσκήνιο τη διεθνή εκστρατεία για την επανέναρξη της πλήρους λειτουργίας της.

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Euronews, η διεθνής εκστρατεία για την επανέναρξη λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης εισέρχεται στο 40ο έτος της και έχει λάβει την υποστήριξη από πολλούς δυτικούς ηγέτες, ενώ έχει καταστεί συνυφασμένη με τις συζητήσεις για την πιθανότητα ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η επαναλειτουργία της Σχολής θα οδηγούσε σε «ένα μικρό Βατικανό» στην Κωνσταντινούπολη.

Και αναρωτιόμαστε:

Η Συμφωνία των Πρεσπών έβαλε τον θεμέλιο λίθο για την δημιουργία ειδικής οικονομικής βαλκανικής περιφέρειας με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη.

Οι κυβερνώντες, με πρώτο τον πρωθυπουργό, όπως πολλάκις έχετε δει και διαβάσει στο el.gr, την ονομάζουν «πρωτεύουσα των Βαλκανίων.

Μήπως, μετά την Θεσσαλονίκη, παίρνει σειρά η Κωνσταντινούπολη, ως «πρωτεύουσα» μίας θρακιώτικης περιφέρειας, η οποία θα συνδέεται με την περιφέρειας της Μακεδονίας;

Η κατεχόμενη Ανατολική Θράκη καταλαμβάνει ιδιαίτερη γεωστρατηγική θέση, ενώ περιλαμβάνει το ιστορικό κέντρο της παλαιάς Κωνσταντινούπολης αλλά και σημαντικές πόλεις όπως την Αδριανούπολη την Ραιδεστό, την Αρκαδιούπολη, τις Σαράντα Εκκλησιές κτλ.

Δεν αποκλείεται λοιπόν η Νέα Τάξη (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ο.Η.Ε., ΝΑΤΟ κτλ.) να «ονειρεύεται», με «λάβαρο» το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Αγιά Σοφιά (θα την επισκεφτεί επίσης ο Α.Τσίπρας), την δημιουργία περιφέρειας Θράκης με τα ελεύθερα εδάφη της Ελλάδας, καθώς και εκείνα που κατέχουν Τούρκοι αλλά και Βούλγαροι, χρησιμοποιώντας, όπως στην περίπτωση των Σκοπίων τις τουρκικές επιδιώξεις στην περιοχή;

«Είναι πολύ μεγάλη χαρά μας για την επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα, στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης».

Αυτό δήλωσε ο Ηγούμενος της Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος για την επίσκεψη του πρωθυπουργού.

Μένει να δούμε, σε βάθος χρόνου, τι μέλλει γενέσθαι.

ΦΩΤΟ: eurokinissi

  • 75
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...