• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΜΕΤΩΠΙΚΗ με Άγκυρα! Αποφάσεις κατά της Τουρκίας ζητά ο Μακρόν (vid)

ΜΕΤΩΠΙΚΗ με Άγκυρα! Αποφάσεις κατά της Τουρκίας ζητά ο Μακρόν (vid)

Είδε τον κίνδυνο...

Η Γαλλία κάλεσε σήμερα τους υπόλοιπους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγκρίνουν μέτρα κατά της Τουρκίας, αφού ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμφισβήτησε την πνευματική υγεία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ζητώντας μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

«Η Γαλλία είναι ενωμένη και η Ευρώπη είναι ενωμένη. Στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει αποφάσεις που θα της επιτρέψουν να ενισχύσει την ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία προς την καλύτερη υπεράσπιση των συμφερόντων της και των ευρωπαϊκών αξιών», δήλωσε σε βουλευτές ο υπουργός Εμπορίου Φρανκ Ριστέρ χωρίς να επεκταθεί.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές ημέρες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στον Εμανουέλ Μακρόν δηλώνοντας ότι χρειάζεται ψυχοθεραπεία για την συμπεριφορά του απέναντι στους μουσουλμάνους και το Ισλάμ.

Μάλιστα, ο τούρκος Πρόεδρος έκανε έμμεση υποκίνηση μουσουλμανικής εξέγερσης στην Γαλλία, καθώς αναφέρθηκε σε «καταπιεσμένους μουσουλμάνους» στην χώρα.

Επίσης προχώρησε σε κάλεσμα για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα, κατηγορώντας την γαλλική ηγεσία ότι υιοθετεί «αντιμουσουλμανική» στάση.

Κάλεσε δε, την διεθνή κοινότητα να «σηκώσει ανάστημα» υπέρ των «καταπιεσμένων μουσουλμάνων» τόσο στην Γαλλία, όσο και σε άλλα σημεία του πλανήτη.

Όπως σας γράψαμε χθες (ΕΔΩ), η Τουρκία θέλει να κατευθύνει τους ριζοσπάστες, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου μουσουλμάνους σε ξεσηκωμό.

Οι εξελίξεις μέσα στην Γαλλία είναι ραγδαίες!!! Προκειμένου να σταματήσει την Τουρκία, ο κατεξοχήν συνομιλητής της δημόσιας διοίκησης της Γαλλίας για το Ισλάμ, Μοχάμεντ Μουσαουί, δήλωσε ότι οι μουσουλμάνοι «δεν διώκονται» στην Γαλλία, την ώρα που οι διαδηλώσεις και οι φωνές για μποϊκοτάζ εντείνονται στην Μέση Ανατολή, μετά την παρότρυνση του «Σουλτάνου».

«Η Γαλλία είναι μια μεγάλη χώρα, οι μουσουλμάνοι πολίτες δεν διώκονται, χτίζουν ελεύθερα τα τεμένη τους και ασκούν ελεύθερα τα θρησκευτικά καθήκοντά τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μουσαουί, πρόεδρος του Συμβουλίου Μουσουλμανικής Θρησκείας της Γαλλίας (CFCM).

«Γνωρίζουμε ότι οι υποκινητές αυτών των εκστρατειών λένε ότι υπερασπίζονται το Ισλάμ και στους μουσουλμάνους της Γαλλίας απευθύνουμε έκκληση να επιδείξουν σοφία (…), όλες οι εκστρατείες δυσφήμησης της Γαλλίας είναι αντιπαραγωγικές και προκαλούν τον διχασμό», συμπλήρωσε ο Μουσαουί, που ζήτησε από τους «πιστούς» να «προασπιστούν το συμφέρον της χώρας».