Μετά τον Πούτιν, ο Όρμπαν πήγε στον Τραμπ ζητώντας ειρήνη! «Βράζουν» ΝΑΤΟ-Ε.Ε., vid

«Τα καλά νέα της ημέρας».

Λίγες μόνο ώρες μετά τη διεθνιστική Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον, ο Βίκτορ Όρμπαν πήρε το αεροπλάνο και κατευθύνθηκε στη Φλόριντα.

Εκεί συνάντησε τον «άνθρωπο της ειρήνης», όπως ο ίδιος αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ!

Επί τάπητος τέθηκε το ζήτημα της Ουκρανίας και του πολέμου που επί δύο χρόνια δεν έχει γονατίσει μόνο την Ουκρανία αλλά ολόκληρη τη Δύση.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός που πλέον εκπροσωπεί και την Ε.Ε., καθώς η χώρα του έχει πάρει μέχρι το τέλος του 2024 την προεδρία της Ένωσης, έγραψε τα εξής στο Twitter:

«Συνεχίσαμε την ειρηνευτική αποστολή στο Mar-a-Lago. Ο Πρόεδρος Trump
έχει αποδείξει κατά τη διάρκεια της προεδρίας του ότι είναι άνθρωπος της ειρήνης. Θα το ξανακάνει!
».

Αποκαλεί «Ειρηνευτική Αποστολή 5.0» τις επαφές που κάνει με σκοπό να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Είχαν προηγηθεί οι επαφές του Όρμπαν με τους Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ με ταξίδια-«αστραπή» του Ούγγρου ηγέτη σε Μόσχα και Πεκίνο αντίστοιχα.

«Δεν μας εκπροσωπεί», ήταν η αντίδραση από πλευράς Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, με τους διεθνιστές των Βρυξελλών προφανώς να μην συμφωνούν με τις πρωτοβουλίες του Όρμπαν.

Εξάλλου ακόμα και στην τριήμερη Σύνοδο της Συμμαχίας ήταν διάχυτος ο φόβος μίας επιστροφής του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, κάτι που θα σηματοδοτούσε ακαριαία αλλαγή πλεύσης των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-Hungarian PM’s Press Office photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί