Μετά την επιτυχία στη Σιγκαπούρη ο Τραμπ στέλνει τον γαμπρό του στο Ισραήλ…

...για να διαπραγματευτεί την ειρήνη στη Μ. Ανατολή.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η ομάδα διαπραγμάτευσης για τη Μ. Ανατολή θα επισκεφθεί την περιοχή την επόμενη εβδομάδα, καθώς ολοκληρώνει ένα μυστικό σχέδιο ειρήνης μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης και θα διεξάγει συζητήσεις σχετικά με τις συνθήκες που χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα στη Γάζα. το ταξίδι έρχεται τη στιγμή που άνθρωποι της διοίκησης Τραμπ βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση ενός σχεδίου που αποβλέπει σε εφαρμογή αυτό το καλοκαίρι.

Ο Πρόεδρος Tραμπ αποφάσισε να στείλει τον γαμπρό του, Jared Kushner και ολόκληρη την ειρηνευτική ομάδα της Μέσης Ανατολής, στη Μέση Ανατολή για να βρουν και να υπογράψουν μια ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ και τους Παλαιστινίους.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας δήλωσε την Τετάρτη ότι ο γαμπρός του Tραμπ και ανώτερος σύμβουλός του, Jared Kushner και ο ειδικός εκπρόσωπος για τις διεθνείς διαπραγματεύσεις Jason Greenblatt θα ταξιδέψουν στο Ισραήλ, την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία. Όπως είπε, θα συζητήσουν “τα επόμενα στάδια της ειρηνευτικής προσπάθειας” και θα πάρουν ιδέες από περιφερειακούς ηγέτες σχετικά με “τα ερωτήματα που έχει η ειρηνευτική ομάδα του Λευκού Οίκου κι εκκρεμούν αυτή τη στιγμή”.

Η προοπτική παλαιστινιακού ενδιαφέροντος στην πρόταση για ειρήνη φαίνεται μειωμένη. Οι ειρηνευτικές συνομιλίες έχουν παγώσει από το 2014 και οι Παλαιστίνιοι ηγέτες μποϊκοτάρουν συνομιλίες υψηλού επιπέδου με αξιωματούχους των ΗΠΑ για μήνες, παραπονούμενοι ότι είναι προκατειλημμένοι υπέρ του Ισραήλ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στα τέλη Μαΐου ότι η κυβέρνηση σκόπευε να απελευθερώσει το σχέδιο ειρήνης λίγο μετά την λήξη του μουσουλμανικού ιερού μήνα του Ραμαζανιού, αργότερα αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα φαίνεται να έχει επεκταθεί πλέον τουλάχιστον για τον Αύγουστο, όπως δήλωσαν οι ίδιοι αξιωματούχοι.

Το ταξίδι Kushner, Greenblatt έρχεται σε μια ιδιαίτερα τεταμένη περίοδο στις σχέσεις Η.Π.Α.- Παλαιστινίων, οι οποίες επιδεινώθηκαν από τότε που το Tραμπ αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και μετακόμισε την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ, στα Ιεροσόλυμα.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu