• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • «Με την βοήθεια του Αλλάχ»: Ο Ερντογάν ετοιμάζει αυτό που ήθελε ο Ε.Βενιζέλος για την Ελλάδα – Τι έδειξε σε ζωντανή εκπομπή (ΒΙΝΤΕΟ)

«Με την βοήθεια του Αλλάχ»: Ο Ερντογάν ετοιμάζει αυτό που ήθελε ο Ε.Βενιζέλος για την Ελλάδα – Τι έδειξε σε ζωντανή εκπομπή (ΒΙΝΤΕΟ)

Έκτακτες και ραγδαίες οι εξελίξεις στην γειτονιά μας...

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν σταματά τις προκλήσεις, φτάνοντας στο σημείο, το βράδυ της Κυριακής, να υποστηρίξει, συνέντευξής του ότι η συμφωνία της Τουρκίας με την Λιβύη «είναι στην πραγματικότητα η αντιστροφή (της συνθήκης) των Σεβρών».

Η Συνθήκη των Σεβρών υπεγράφη το 1920 στην πόλη «Sèvres» της Γαλλίας, τερματίζοντας την σύγκρουση ανάμεσα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και τις Συμμαχικές Δυνάμεις μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Ελλάδα κερδίζει εδάφη και γίνεται «η χώρα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών», σύμφωνα με τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα παραχωρούνταν τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος και η ανατολική Θράκη μέχρι τη γραμμή της Τσατάλτζας κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Η περιοχή της Σμύρνης έμενε υπό την ονομαστική επικυριαρχία του Σουλτάνου αλλά θα διοικούνταν από Έλληνα Αρμοστή ως εντολοδόχο των Συμμάχων, και θα μπορούσε να προσαρτήθει στην Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια με δημοψήφισμα.

Ο Ερντογάν, γυρίζει τον χρονοδιακόπτη εκεί και παρουσιάζει την Τουρκία ως την «χώρα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών», βάζοντας «φωτιά» στην γειτονιά μας.

Πέραν τούτου έδειξε νέους χάρτες, οι οποίοι προβάλλονταν σε γιγαντοοθόνη, προανήγγειλε όχι μόνο σεισμικές έρευνες αλλά και γεωτρήσεις βάσει της συμφωνίας με την Λιβύη, την οποία η Ελλάδα τονίζει ότι δεν παράγει έννομα αποτελέσματα και έχει επιδοθεί σε διπλωματικό μαραθώνιο για την ακύρωσή της.

«Με τη βοήθεια του Θεού και πολύ σύντομα εδώ (σ.σ. ενώ έδειχνε την περιοχή νότια του Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης) θα ξεκινήσουμε και σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις» είπε στους δημοσιογράφους.

«Θέλω να σας δείξω κάτι. Αυτό εδώ το σημείο, είναι το σημείο σύνδεσης της Τουρκίας με την Λιβύη. Αυτή η λωρίδα που βλέπετε περνάει ανατολικά της Κρήτης. Το βόρειο τμήμα των συνόρων εδώ, είναι η Τουρκία και το νότιο τμήμα είναι η Λιβύη. Τι είναι αυτά; Αυτά είναι υφαλοκρηπίδες. Εμείς μπορούμε να πούμε πως εδώ μπορούμε να κάνουμε τις σεισμικές μας έρευνες. Και μετά τις σεισμικές μας έρευνες μπορούμε να κάνουμε και γεωτρήσεις εδώ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τα πράγματα γίνονται όλο και πιο σοβαρά, την ώρα που η Ελλάδα προσπαθεί να «πιαστεί» από τους λεγόμενους συμμάχους. Να θυμίσουμε όμως πως μετά την Συμφωνία των Σεβρών, ακολούθησε η καταστροφή της Σμύρνης.

ΦΩΤΟ Video Screenshot

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...