• Αρχική
  • Άρθρα
  • Με σύμβολο το «κλαδί ελιάς» για την «Μεσόγειο της ειρήνης» – Στο επίκεντρο ο ελληνισμός (ΒΙΝΤΕΟ)

Με σύμβολο το «κλαδί ελιάς» για την «Μεσόγειο της ειρήνης» – Στο επίκεντρο ο ελληνισμός (ΒΙΝΤΕΟ)

Βιάζονται να λύσουν το Κυπριακό που αποτελεί «αγκάθι» για την ειρήνη στην Αν.Μεσόγειο.

Τον «παλμό» των νέων παγκόσμιων επιδιώξεων για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου έδωσε ο ηγέτης του ψευδοκράτους στην Κύπρο, Μουσταφά Ακιντζί.

Ο ίδιος, αφού ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις «προεδρικές εκλογές» στα κατεχόμενα, εμφανίστηκε πιο έτοιμος από ποτέ προκειμένου να δεχθεί λύση στο Κυπριακό.

Με φόντο ένα κλαδί ελιάς, πανάρχαιο σύμβολο ειρήνης και φιλίας, ο Ακιντζί πρόταξε την όσο το δυνατόν γρηγορότερη επίλυση του Κυπριακού ζητήματος για χάρη της ειρήνης και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πιο συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων είπε:

«Πρέπει να βιαστούμε. Μετά από όλα αυτά τα χρόνια έχουμε φτάσει σε σταυροδρόμι, σε μια καθοριστική στιγμή.

Αν δεν υπάρξει λύση, τότε μοιραία το βόρειο τμήμα της Κύπρου θα γίνει περισσότερο εξαρτώμενο από την Τουρκία και θα μπορούσε να καταστεί μία ντε φάκτο “τουρκική επαρχία”»

Αυτή η…βιασύνη του αρχηγού του ψευδοκράτους είναι ομολογουμένως αρκετά ύποπτη, όσο ύποπτη είναι εξάλλου και η ανάγκη ανεξαρτητοποίησης των κατεχομένων από την Τουρκία.

Ποια είναι όμως η παγίδα;

Οι πιέσεις στην ελληνική πλευρά με αυτόν τον τρόπο αυξάνονται και η δήθεν επιτακτική ανάγκη για μία άρον-άρον επίλυση του Κυπριακού ενδεχομένως να επιφέρει πολλές «ζημιές» στα εθνικά θέματα.

Εξάλλου ο Ακιντζί στην ίδια του συνέντευξη φάνηκε πιο έτοιμος από ποτέ να δεχθεί μία λύση στο Κυπριακό που θα έφερνε την «ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο».

Μία ειρήνη που πλέον θέλουν όλες οι «μεγάλες δυνάμεις» , με πρωτοπόρους τους ηγέτες Ρωσίας και ΗΠΑ.

Αναμφίβολα το Κυπριακό είναι ένα από τα κορυφαία ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθεί προκειμένου να «φέρουν την ειρήνη σε όλη τη Μεσόγειο και κατ’επέκταση στη Μέση Ανατολή».

Η Μεγαλόνησος βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και οι τελευταίες παρεμβάσεις των Ρωσίας και ΗΠΑ για την «σταθερότητα στην Αν.Μεσόγειο» μόνο τυχαίες δεν είναι:

(Screenshot)

(ΦΩΤΟ:eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...