Με πόλεμο απειλούν Πούτιν και Τραμπ – Επεισόδιο στην Βόρεια Αραβική Θάλασσα

Ξεκάθαρο μήνυμα πριν από λίγες ώρες...

Στην Βόρεια Αραβική Θάλασσα, ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο «πλησίασε απειλητικά» ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης.

«Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, ενώ πραγματοποιούσε δραστηριότητες ρουτίνας στη Βόρεια Αραβική Θάλασσα, το USS Farragut προσεγγίστηκε απειλητικά από πλοίο του Ρωσικού ναυτικού» αναφέρει σε δήλωσή του ο Πέμπτος Στόλος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, όπως μεταδίδει το CNN.

Ο Πέμπτος Στόλος εποπτεύει τις ναυτικές επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή. Το αμερικανικό πλοίο εξέπεμψε διεθνές ναυτικό σήμα για τον κίνδυνο σύγκρουσης, ζητώντας από το ρωσικό πλοίο να αλλάξει πορεία «σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες».

Στην αρχή, το ρωσικό πλοίο αρνήθηκε, ωστόσο άλλαξε πορεία.

Οι Ρώσοι δίνουν την δική τους εκδοχή:

Η Μόσχα υποστηρίζει πως το αμερικανικό αντιτορπιλικό ανέκοψε την πορεία του ρωσικού πλοίου στην Αραβική Θάλασσα και χάρη στον επαγγελματισμό του ρωσικού πληρώματος απετράπη η σύγκρουση.

Επικαλούμενο μάλιστα την Διεθνή Σύμβαση «περί Διεθνών Κανονισμών προς Αποφυγή Συγκρούσεων στη Θάλασσα» του 1972, ισχυρίζεται ότι το αμερικανικό αντιτορπιλικό ήταν αυτό που παραβίασε τους διεθνείς κανονισμούς.

Το μήνυμα σαφές: Ο Τραμπ, που βάσει αμερικανικού Συντάγματος είναι ο αρχηγός των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, και ο Πούτιν, θέλουν να ληφθούν υπόψη οι απόψεις της Εθνικής Δεξιάς στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, προκειμένου να υπάρξει ένα είδος παγκόσμιας ειρήνευσης με την αντίπαλη πλευρά, εκείνη της Νέας Τάξης (Βαθύ Κράτος ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση).

Σε διαφορετική περίπτωση ένας παγκόσμιος πόλεμος μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή… ακόμα και από ένα μικρό επεισόδιο.

ΦΩΤΟ unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...