Μ.Βαρβιτσιώτης: Να τελειώνουμε με τα διλήμματα και τις μάχες οπισθοφυλακής

Τους 4 + 1 άξονες πάνω στους οποίους πρέπει να κινηθεί η χώρα το επόμενο χρονικό διάστημα, παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ της Σπάρτης, που διοργάνωσε ο δήμαρχος της πόλης, Πέτρος Δούκας. Στην ομιλία του, ο κ. Βαρβιτσιώτης αφού αναφέρθηκε στη χαμένη δεκαετία της κρίσης και στις χαμένες ευκαιρίες […]

Τους 4 + 1 άξονες πάνω στους οποίους πρέπει να κινηθεί η χώρα το επόμενο χρονικό διάστημα,

παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ της Σπάρτης, που διοργάνωσε ο δήμαρχος της πόλης, Πέτρος Δούκας.

Στην ομιλία του, ο κ. Βαρβιτσιώτης αφού αναφέρθηκε στη χαμένη δεκαετία της κρίσης και στις χαμένες ευκαιρίες για τη χώρα, τόνισε ότι πλέον «δεν έχουμε χρόνο» και ότι «αποφάσεις που έπρεπε να έχουμε πάρει χθες, πρέπει να τις πάρουμε σήμερα». «Πρέπει να τελειώνουμε με τα διλήμματα» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εργάζεται καθημερινά στην προώθηση αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Ανέφερε, ακόμη, ότι σε μία εποχή που έχει αλλάξει ο κόσμος, οι μάχες οπισθοφυλακής δεν έχουν κανένα κοινωνικό έρεισμα.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών παρουσίασε τα 4 + 1 βήματα που πρέπει να γίνουν.

Πρώτον, η χρησιμοποίηση των ευρωπαϊκών εργαλείων. Στόχος είναι η χώρα να αποκτήσει το μέγιστο δυνατό όφελος από τη διαπραγμάτευση για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Όσον αφορά τον αγροτικό τομέα μέσα από συμπράξεις και μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Δεύτερον, η πάταξη της γραφειοκρατίας και η άρση των γραφειοκρατικών περιορισμών, σημειώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι μία διαρκής προσπάθεια.

Τρίτον, το άνοιγμα στην εκπαίδευση (π.χ όπως το ναυτικό επάγγελμα) και τις νέες αγορές.

Τέταρτο, η διαφάνεια στη νομοθεσία.

Και τέλος η λειτουργία της δικαιοσύνης. «Δεν μπορεί καμία χώρα να αναπτυχθεί αν δεν υπάρχει ταχύτητα στην απονομή της Δικαιοσύνης» τόνισε χαρακτηριστικά.

photo:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί