• Αρχική
  • Άρθρα
  • LIVE ΕΙΚΟΝΑ από την μάχη στην Συρία – Γιατί οι Τούρκοι πήραν προς στιγμήν «κεφάλι» έναντι των Κούρδων (ΒΙΝΤΕΟ)

LIVE ΕΙΚΟΝΑ από την μάχη στην Συρία – Γιατί οι Τούρκοι πήραν προς στιγμήν «κεφάλι» έναντι των Κούρδων (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρακολουθούν οι Ρώσοι...

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην βόρεια Συρία, με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να σφυροκοπούν θέσεις των Κούρδων.

Σε τουλάχιστον 15 ανέρχονται τα θύματα, μεταξύ αυτών και 8 άμαχοι, της τουρκικής επίθεσης εναντίον Κούρδων στη βορειοανατολική Συρία.

Οι Τούρκοι εξαπέλυσαν την επίθεσή τους το απόγευμα της Τετάρτης και προς ώρας έχουν πλήξει περισσότερους από 180 στόχους.

Στον αντίποδα, υπάρχουν πληροφορίες για πάνω από 10 νεκρούς τουρκμένους του FSA, ενώ έχουν καταστραφεί 4 τουρκικά άρματα μάχης και πέντε στρατιώτες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έχουν σκοτωθεί.

Κουρδικές πηγές κάνουν λόγο για πάνω από 10 νεκρούς τούρκους στρατιώτες.

Το ρωσικό Sputnik και το RT μεταδίδουν ζωντανή εικόνα από την συριακή πόλη του Καμισλίμ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και από τα σύρο-τουρκικά σύνορα, καθώς τα «μάτια» των Ρώσων παρακολουθούν κάθε τουρκική κίνηση, έτοιμοι να παρέμβουν, εάν οι Τούρκοι υπερβούν τα εσκαμμένα.

Η Μόσχα έχει καλέσει την Άγκυρα να σεβαστεί την εδαφική και πολιτική ενότητα της ασιατικής χώρας. Η Δαμασκός έχει καταδικάσει την τουρκική επέμβαση, κάνοντας λόγο για παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας.

Προ στιγμήν οι Τούρκοι δείχνουν να τα πηγαίνουν καλά, καθώς βρίσκονται στην περιοχή ανατολικά του Ευφράτη, η οποία δεν ευνοεί το αντάρτικο των Κούρδων, καθώς είναι επίπεδη, με τις τουρκικές δυνάμεις να υπερτερούν αριθμητικά.

Ωστόσο, ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι στο φινάλε, με τους καλά εξοπλισμένους μαχητές των κουρδικών δυνάμεων να μην έχουν πει την τελευταία τους λέξη, ειδικά αν η μάχη οδηγηθεί σε περιοχές, που ευνοούν τον ανταρτοπόλεμο.

ΦΩΤΟ Video Screenshot