Λένε το «ναι» οι ΗΠΑ για είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ – Ακολουθούν Γεωργία και Ουκρανία;

Τα...διαδικαστικά μένουν καθώς φαίνεται για την είσοδο των Σκοπίων στην βορειοατλαντική συμμαχία, αρχής γενομένης με την ερχόμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και οι ηγέτες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν στη σύνοδο κορυφής της βορειοατλαντικής συμμαχίας στις 11 και 12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες τρόπους για την αποτροπή των κακόβουλων δραστηριοτήτων της Ρωσίας.

Αυτό δήλωσε χθες η Αμερικανίδα πρεσβευτής στη Συμμαχία Κέι Μπέιλι Χάτσινσον.

«Ο βασικός μας τομέας αποτροπής θα είναι η Ρωσία και οι κακόβουλες δραστηριότητες της Ρωσίας, οι προσπάθειες της να διχάσει τα δημοκρατικά μας κράτη», είπε η Χάτσινσον σε δημοσιογράφους.

Ωστόσο αυτό δεν θα είναι το μόνο θέμα που θα συζητηθεί στην επικείμενη Σύνοδο.

Ένα εξ αυτών αφορά άμεσα την χώρα μας.

Παράλληλα η Αμερικανίδα διπλωμάτης ανέφερε ότι στη σύνοδο το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να εφαρμόζει την πολιτική ανοικτών θυρών, σημειώνοντας ότι θα επιτρέψει τις διαπραγματεύσεις προσχώρησης της ΠΓΔΜ και θα στηρίξει τις επιδιώξεις της Γεωργίας και της Ουκρανίας να ενταχθούν στη Συμμαχία.

Επίσης τόνισε ότι το ΝΑΤΟ θα ανακοινώσει στη σύνοδο μια «πρωτοβουλία» για την ετοιμότητα των στρατευμάτων του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον μάλιστα παρουσιάζει η στάση της ελληνικής πλευράς, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, να δίνει κανονικά το παρόν στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στην οποία θα αρχίσουν επίσημα οι συζητήσεις για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην Συμμαχία.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu