• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κύπρος: Το ΥΠΕΞ προωθεί την ενίσχυση, της οικονομικής διπλωματίας

Κύπρος: Το ΥΠΕΞ προωθεί την ενίσχυση, της οικονομικής διπλωματίας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου,

αρχίζει συνεργασία με την κοινοπραξία Clingendael Academy – Ecorys με σκοπό την ενίσχυση της ανάπτυξης πολιτικής και την ενάσκηση οικονομικής διπλωματίας από την Κυπριακή Δημοκρατία. Το έργο χρηματοδοτείται από την Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη βάση σχετικής πρότασης, που είχε υποβάλει το 2017 το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, η οποία είχε επιλεγεί στο πλαίσιο ανταγωνιστικής διαδικασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η συνεργασία θα έχει διάρκεια ένα χρόνο και περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλα, τη χαρτογράφηση δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την οικονομική διπλωματία, την ανάπτυξη στρατηγικής και σχεδίου δράσης και την κατάρτιση του προσωπικού του υπουργείου Εξωτερικών και άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί ο αντίκτυπος της συνολικής προσπάθειας, που καταβάλλεται από την Κυπριακή Δημοκρατία για ανάπτυξη οικονομικής διπλωματίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 135.000 ευρώ.

Η Ακαδημία Clingendael, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυπριακού ΥΠΕΞ, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανεξάρτητα διπλωματικά κέντρα κατάρτισης στον κόσμο και προσφέρει υπηρεσίες σε κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών και τον ιδιωτικό τομέα. Κάθε χρόνο, περίπου 2.500 διεθνείς επαγγελματίες από περισσότερες από 60 χώρες συμμετέχουν σε σχετικές δράσεις στο Clingendael. Η Ecorys είναι μια ερευνητική συμβουλευτική εταιρεία παγκόσμιας εμβέλειας, που παρέχει υπηρεσίες έρευνας και ανάπτυξης πολιτικών, τεχνική βοήθεια και δημιουργία ικανοτήτων σε περισσότερες από 100 χώρες.

photo:pexels

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.