Κύπρος: Γαλλικά μαχητικά, πέρασαν ξυστά πάνω από τα κεφάλια των Τούρκων (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύο γαλλικά μαχητικά Rafale, πραγματοποίησαν πτήση στην Κύπρο, πάνω από τα κεφάλια των Τούρκων.

Η Άγκυρα είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη και φοβισμένη, γιατί για πρώτη φορά βλέπει την Γαλλία να στηρίζει τον ελληνισμό στην πράξη, για τους δικούς της λόγους.

Πρόσφατα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της γαλλικής δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν.

Μεταξύ άλλων, συζήτησαν για την υπογραφή συμφωνίας στρατιωτικής και ναυτικής συνεργασίας. Φυσικά, στο επίκεντρο βρίσκονται τα ενεργειακά. Η Ανατολική Μεσόγειος, έχει κρυφούς θυσαυρούς που μπορούν να αποφέρουν αμύθητα ποσά στις εμπλεκόμενες χώρες.

Αυτή την στιγμή το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ, πλέει στην Ανατολική Μεσόγειο. Από αυτό το αεροπλανοφόρο απογειώθηκαν τα γαλλικά μαχητικά rafale που «τρόμαξαν» τους Τούρκους. Οι Γάλλοι πιλότοι πέταξαν πάνω από το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ, που κάνει παράνομες γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Η κίνηση των Γάλλων είναι συμβολική και στέλνει το μήνυμα στην Άγκυρα, ότι πλέον δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει.

Εκτός από το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ, στην Ανατολική Μεσόγειο πλέουν και γαλλικές φρεγάτες. Έχει δημιουργηθεί μια ασπίδα στην Κύπρο, που οι Τούρκοι δεν μπορούν να περάσουν. Επίσης, υπάρχουν σκέψεις γαλλικά μαχητικά Rafale να μετασταθμεύσουν στην Τανάγρα.

Η πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο, ανέβασε βίντεο από την απογείωση και από την προσγείωση των γαλλικών μαχητικών:

Η Ελλάδα δεν πρέπει να περιμένει άπραγη όμως. Οι Τούρκοι μπορούν να αλλάξουν τακτική στην εξωτερική τους πολιτική και ξαφνικά να μείνουμε μόνοι μας, χωρίς συμμαχίες. Τι φοβάται η Ελλάδα και δεν στέλνει τα ελληνικά μαχητικά πάνω από τα τουρκικά γεωτρύπανα όπως κάνει η Γαλλία;

Photo:eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...