• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κρίσιμες στιγμές: Τα είπε ο Τραμπ με το Βαθύ Κράτος – Τι ειπώθηκε το 2013 και ποια η θέση του Πούτιν (ΒΙΝΤΕΟ)

Κρίσιμες στιγμές: Τα είπε ο Τραμπ με το Βαθύ Κράτος – Τι ειπώθηκε το 2013 και ποια η θέση του Πούτιν (ΒΙΝΤΕΟ)

baiden
Σε κομβικό σημείο ο πλανήτης...

Στο πλαίσιο παγκόσμιας συνεννόησης, με αφορμή τον κορωνοϊό, ο δεξιός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο διεθνιστής αντίπαλός του, Τζο Μπάιντεν συζήτησαν την Τρίτη σε φιλικό επίπεδο.

«Εκτίμησα τη συνομιλία, ελπίζω να την εκτίμησε κι εκείνος», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης του Τύπου από το κλιμάκιο που έχει συστήσει για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Κάναμε πολύ φιλική συζήτηση», είπε, διευκρίζοντας πως η συζήτηση διήρκεσε περίπου 15 λεπτά, ήταν «θερμή» και ότι ο πρώην αντιπρόεδρος έκανε «προτάσεις».

Η προσπάθεια λοιπόν γίνεται, με τον Τραμπ να συνομιλεί με το Βαθύ Κράτος.

Τα δύο παγκόσμια στρατόπεδα, εκείνο των διεθνιστών (Νέα Τάξη Πραγμάτων, Βαθύ Κράτος ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ο.Η.Ε. κ.α.) και της Εθνικής Δεξιάς (Παλαιά Τάξη Πραγμάτων, Ρωσία, Ν.Τραμπ) προσπαθούν να συμφωνήσουν την επόμενη μέρα χωρίς πόλεμο και με συμμετοχή ένθεν και ένθεν στην παγκόσμια κυβέρνηση.

Ωστόσο, αυτό δείχνει να προχωρά πιο ομαλά με τον Ν.Τραμπ στην εξουσία. Σε περίπτωση που, στης εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, την εξουσία στις ΗΠΑ αναλάβουν εκ νέου οι διεθνιστές με επικεφαλής, αυτή την φορά των Μπάιντεν, τότε, ενδεχόμενα επικρατήσουν ακραίες φωνές, όπως εκείνη της Χίλαρι Κλίντον, του Μπαράκ Ομπάμα ή του Τζορτζ Σόρος, οι οποίες θέλουν παγκόσμιο κράτος χωρίς τον Πούτιν στην Ρωσία.

Ο Ρώσος Πρόεδρος συνεννοείται άρτια με τον ιδεολογικό «συγγενή» του Ν.Τραμπ και μάλιστα, προσφάτως, η Μόσχα έστειλε ιατρική βοήθεια στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση του κορωνοϊού, σε μία πρωτοφανή κίνηση στα παγκόσμια δεδομένα. Εντούτοις, πολύ φοβόμαστε πως τα πράγματα δεν θα είναι ίδια, σε περίπτωση που απέναντι στον Ρώσο Πρόεδρο βρεθούν οι διεθνιστές του Βαθέως Κράτους.

Στις 5 Απριλίου 2013, στην ομιλία του στην 38η Ετήσια Διάσκεψη της Τράπεζας Εξαγωγών-Εισαγωγών των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουάσιγκτον, ο τότε αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν  είχε υποστηρίξει πως «πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα παγκόσμια τάξη».

Αυτή η «νέα παγκόσμια τάξη» μπορεί να επιτευχθεί ειρηνικά, μόνο αν εξακολουθήσει να υφίσταται φιλικό κλίμα μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας.

Σε διαφορετική περίπτωση, τα πράγματα θα οδηγηθούν, κατά πάσα πιθανότητα, στο πεδίο της μάχης. Μάλιστα και ο ίδιος ο Μπάιντεν έχει δηλώσει «σιωνιστής», δηλαδή ακραίος αριστερόστροφος διεθνιστής.

Αυτή είναι η θέση του Πούτιν, το 2007, για την «νέα παγκόσμια τάξη», όπως την θέλουν οι διεθνιστές και όχι ο Τραμπ. Ήταν η εποχή που ο Πούτιν το έπαιζε καλό παιδί για να μπει στο κατεστημένο. Μετά τους χόρεψε στο ταψί, όπως λέει ο λαός.

ΦΩΤΟ eurokinissi