Κίνα-Κιργιζία-Ουζμπεκιστάν: Για ποιο… ιστορικό γεγονός μιλούν τα τρία κράτη;

Μία διακρατική συμφωνία για το πρόγραμμα σιδηροδρομικής διασύνδεσης της Κίνας με το Κιργιστάν και το Ουζμπεκιστάν υπογράφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα, δρομολογώντας ουσιαστικά και πρακτικά οφέλη για τις χώρες της περιοχής, όπως επισημαίνουν ειδικοί.

Σε μία συνέντευξη του στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο Κιουμπανιτσμπέκ Τααμπάλντιεφ, πολιτικός επιστήμονας και καθηγητής διεθνών σχέσεων στο διεθνές πανεπιστήμιο Ala-Too International University, που έχει την έδρα του στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν, Μπισκέκ, τόνισε ότι η υπογραφή της συμφωνίας για την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής, είναι ένα ιστορικό γεγονός για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

“Η υλοποίηση του προγράμματος θα έχει ουσιαστικά οφέλη για όλους τους συμμετέχοντες, αλλά και για την Κεντρική και Νότια Ασία, καθώς ένας νέος διαμετακομιστικός διάδρομος θα ανοίξει από την Ανατολή προς τη Δύση”, δήλωσε ο Τααμπάλντιεφ.

“Η μεταφορά εμπορευμάτων από την Κίνα προς το Νότο, αλλά και γενικότερα προς τη Δύση θα γίνεται μέσω μιας πιο σύντομης (σιδηροδρομικής) διαδρομής”.

απεμπε – φωτο:freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί