• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • «Κάθοδος»: Οι Ρώσοι… κοντά στα Στενά του Βοσπόρου και στην Κωνσταντινούπολη (ΒΙΝΤΕΟ, Χάρτης)

«Κάθοδος»: Οι Ρώσοι… κοντά στα Στενά του Βοσπόρου και στην Κωνσταντινούπολη (ΒΙΝΤΕΟ, Χάρτης)

Και ένα υστερόγραφο στο τέλος, μετά τα βίντεο, που όλοι πρέπει να προσέξετε!

Η Εθνική Δεξιά, με την Ελλάδα στραμμένη, υπό την παρούσα κυβερνητική ηγεσία, απόλυτα στραμμένη στο αριστερόστροφο στρατόπεδο των διεθνών δυνάμεων (Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ, Τζορτζ Σόρος κτλ), ασχολείται με την Τουρκία, την οποία «σπρώχνει» όλο και πιο βαθιά στην αγκαλιά της Ρωσίας.

Τραμπ και Πούτιν -ανήκουν και οι δύο στο στρατόπεδο της Εθνικής Δεξιάς- δείχνουν να σχεδιάζουν την εν λόγω προοπτική μεθοδικά και έξυπνα.

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Από την μία, συνεχίζει η «αντιερντογανική» πολιτική του Τραμπ, με τελευταίο περιστατικό την άρνηση Τραμπ να εξετάσει την πιθανότητα έκδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία, όπως ζητά ο Ερτντογάν.

Βέβαια, ο Tραμπ πρόσθεσε ότι οι σχέσεις του με τον Ερντογάν είναι καλές, ενώ εξέφρασε και την επιθυμία να βελτιώσει τις σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Τουρκίας, ωστόσο, από την άλλη, η αντιαμερικανική ρητορική του Ερντογάν οδηγεί προς Μόσχα.

Όσο φυσικά μπορεί να εμπιστευτεί κάποιος την Τουρκία, η οποία δεν φημίζεται για την συνέπειά της στις διπλωματικές σχέσεις και προσεγγίσεις.

«κερασάκι» της ρώσο-τουρκικής προσέγγισης, σε βάρος του ΝΑΤΟ, ακόμα και αν δεν πρόκειται για στρατιωτική συμφωνία, έρχεται η σημερινή επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να συμμετάσχει στην τελετή για την ολοκλήρωση του θαλάσσιου μέρους του αγωγού Turkish Stream μαζί με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Αμέσως μετά την τελετή, Ερντογάν και Πούτιν θα έχουν ιδιαίτερη συνάντηση.

Η διαδρομή του Turkish Stream όπως εμφανίζεται στον χάρτη θα ξεκινά από την Ανάπα και θα καταλήγει στην τοποθεσία Kiyikoy, στα, υπό κατοχή, ευρωπαϊκά παράλια της σημερινής Τουρκίας, δίπλα στα Στενά του Βοσπόρου και φυσικά στην Κωνσταντινούπολη, όπερ και σημαίνει πως οι Ρώσοι θα έχουν ΚΑΘΕ δικαίωμα παρέμβασης στην περιοχή, για να προστατεύσουν τον αγωγό τους σε περίπτωση κλιμάκωσης της διαμάχης Νέας Τάξης (ΝΑΤΟ) και Εθνικής Δεξιάς (Πούτιν-Τραμπ).

Από εκεί το ρωσικό φυσικό αέριο επιδιώκεται να μεταφερθεί και σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Δείτε , μεταξύ των άλλων, τον χάρτη με την πορεία του turkstream:

ΥΓ. Πολλοί «έγκριτοι» αναλυτές ανακάλυψαν ξαφνικά πως Τραμπ και Πούτιν έχουν συνάψει συμμαχία, την ώρα που το el.gr του Δημοσθένη Λιακόπουλου πρώτο αποκάλυψε στο «Πανελλήνιο» την εν λόγω πραγματικότητα, καθώς αμφότεροι ανήκουν στο ίδιο ιδεολογικοπολιτικό «στρατόπεδο».

  • 147
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...