Καταρρέουν οι δείκτες χρηματιστηρίων στην Αμερική! Έχει διαλύσει τα πάντα ο Μπάιντεν…

Οι αμερικανικές κεφαλαιαγορές επί θητείας Τζο Μπάιντεν βρίσκονται στο «χείλος του γκρεμού» και ο πλανήτης τελεί υπό καθεστώς κινδύνου παγκόσμιας σύρραξης.

Η οικονομική ζημιά που λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ και παγκοσμίως οφείλεται στον πόλεμο της Ουκρανίας και στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου πράγματα για τα οποία η βασική ευθύνη είναι του Τζο Μπάιντεν.

Σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street καταρρέουν ενώ ο υψηλός πληθωρισμός και η προοπτική περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων επιδεινώνουν το επενδυτικό κλίμα.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο του 2022.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 475 μονάδες ή κατά 1,44% και διαμορφώνεται στις 32.324 μονάδες, ενώ ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 χάνει 1,5% και επιστρέφει στις 4.061 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq, τέλος, καθορίζεται στο -1,5% και τις 11.963 μονάδες.

Η αισθητή μείωση της διάθεσης για ρίσκο συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά τις αμερικανικές μετοχές, οι οποίες παραμένουν σε καθοδική τροχιά, ως απόρροια του δυσμενούς επενδυτικού περιβάλλοντος. Εξάλλου, από τις αρχές του 2022, οι τρεις δείκτες έχουν χάσει 10,6%, 23,6% και 14,4% αντίστοιχα, ευρισκόμενοι στο χαμηλότερο επίπεδο του έτους.

Η πρόσφατη αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve κατά 50 μονάδες βάσης (από 0,25% σε 0,75%) αλλά και η προοπτική περαιτέρω σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής (επίκεινται νέες αυξήσεις έως 50 μ.β.) βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής, ενόσω η διαθέσιμη ρευστότητα γίνεται ολοένα και ακριβότερη, ολοένα και λιγότερη.

Τα υψηλότερα επιτόκια, μάλιστα, επηρεάζουν περισσότερο τις τεχνολογικές εταιρείες, όπως τις μετοχές των Meta και Nvidia, οι οποίες χάνουν τουλάχιστον 4%. Από την πλευρά τους, οι μετοχές των Tesla και Alphabet υποχωρούν κατά 3,3% και κατά 1,7%, αντίστοιχα.

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί