• Αρχική
  • Άρθρα
  • Και οι Financial Times για την αλλαγή δεδομένων στην Ευρώπη – Τι πρέπει να κάνει ΑΜΕΣΑ η Ελλάδα

Και οι Financial Times για την αλλαγή δεδομένων στην Ευρώπη – Τι πρέπει να κάνει ΑΜΕΣΑ η Ελλάδα

Πληθαίνουν τα άρθρα σε σχέση με την δυναμική ανάμειξη της Εθνικής Δεξιάς στα του πλανήτη και δη της Ευρώπης.
του Κίμωνα Χαραλάμπους

Οι Financial Times σε πρόσφατο άρθρο τους κάνουν λόγο για ανάδυση στον πλανήτη μιας «εθνικιστικής Διεθνούς», όπως ονομάζουν την Εθνική Δεξιά, η οποία ως αντίβαρο στην «σοσιαλιστική Διεθνή», επιδιώκει την κυριαρχία σε όλη την Δύση, η οποία από την Γαλλική Επανάσταση και μετά (Διαφωτισμός) διαθέτει αριστερόστροφη ατζέντα.

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος Gideon Rachman σε αυτή την προσπάθεια κεντρικό ρόλο έχει αναλάβει ο Ντόναλντ Τραμπ, το ισχυρό χαρτί της Εθνικής Δεξιάς στην Δύση (στην Ανατολή είναι ο Πούτιν), συμπληρώνουμε εμείς.

Όπως τονίζουν οι FT, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει στρέψει την αμερικανική πολιτική προς μια πιο εθνικιστική κατεύθυνση.

Και καθόσον οι ΗΠΑ ασκούν τεράστια επιρροή στην Δύση, αυτό επηρεάζει τις πολιτικές εξελίξεις και στην Ευρώπη. Ως εκ τούτου, όπως έχουμε παρατηρήσει, επιχειρείται από τις διεθνιστικές πολιτικές δυνάμεις στροφή προς την κομμουνιστική Κίνα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, συνεχίζει το άρθρο, έχει ιδεολογικούς συντρόφους στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπαν, αλλά και εθνικοδεξιά κόμματα που μετέχουν σε κυβερνητικούς συνασπισμούς, όπως είναι η Λέγκα του Σαλβίνι και το αυστριακό Κόμμα της Ελευθερίας.

Μάλιστα, όπως τονίζεται, η εθνικοδεξιά θεματολογία υιοθετείται όλο και περισσότερο από κεντροδεξιά κόμματα, όπως είναι οι Χριστιανοκοινωνιστές της Γερμανίας, οι Συντηρητικοί της Βρετανίας και το Λαϊκό Κόμμα της Αυστρίας.

Στην παρούσα φάση, σημειώνουν οι FT, το κυρίαρχο θέμα της Εθνικής Δεξιάς, είναι το «μεταναστευτικό» και η προσπάθεια προστασίας στης Δύσης από την συνεχή έλευση «προσφύγων και μεταναστών» στον λεγόμενο δυτικό κόσμο.

Το άρθρο υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση Τραμπ έχει αποσυρθεί από διεθνείς συνθήκες όπως η συμφωνία του Παρισιού (Ατζέντα 2030) και από οργανισμούς όπως το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Επιπλέον, η οικονομική εφημερίδα κάνει αναφορά σε αυτό που σας γράψαμε χθες, την τοποθέτηση δηλαδή του Αυστριακού Καγκελάριου, Σεμπάστιαν Κουρτς, υπέρ ενός άξονα «Βερολίνου-Ρώμης-Βιέννης» για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Γερμανία Ρίχαρντ Γκρένελ ζητά την ενίσχυση των «συντηρητικών» σε όλη την Ευρώπη, γεγονός για το οποίο επίσης σας είχαμε ενημερώσει.

Ο Στιβ Μπάνον, πρώην υπεύθυνος της εκστρατείας του Τραμπ, συγκάλεσε μια συνάντηση εθνικοδεξιών κομμάτων στη Ρώμη στη διάρκεια των ιταλικών εκλογών και αργότερα έγραψε πως «είναι δύσκολο να μη νιώθουμε ότι είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Τέλος το άρθρο καταθέτει την άποψη, πως οι εθνικοδεξιοι (τους ονομάζει εθνικιστές με την ως εχθρούς των διεθνιστών) είναι σε πολλές περιπτώσεις θαυμαστές του Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο θεωρούν έναν σκληρό τύπο που υπερασπίζεται την χώρα του. Αντίθετα, συνεχίζουν οι FT, απεχθάνονται τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ και τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό, θεωρώντας τους διεθνιστές υποχωρητικούς στο καθοριστικό ζήτημα της μετανάστευσης.

Βλέπουμε λοιπόν πως η ανάμειξη της Εθνικής Δεξιάς στα του πλανήτη δυναμώνει και εφημερίδες, όπως οι Financial Times, έφτασαν στο σημείο να γράφουν για παγκόσμια παράταξη, όπως ακριβώς διαβάζετε στα άρθρα του el.gr.

Η κόντρα λοιπόν έχει να κάνει με δύο ιδεολογικοπολιτικά κέντρα και όχι με χώρες. Μετά και αυτό το άρθρο ελπίζουμε να το έχετε καταλάβει.

Α, ναι ξεχάσαμε!

Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα:

Επειδή οι αριστερόστροφες διεθνείς δυνάμεις (Ευρωπαϊκή Ένωση, ΟΗΕ κτλ.) μας έχουν «στριμώξει», μην διστάζοντας να λένε ακόμα και ψέμματα στον ελληνικό λαό περί δήθεν «τέλος των Μνημονίων» (βλ. Μοσκοβισί), την ώρα που μας περιμένουν όλο και περισσότερα μέτρα, καλό είναι οι κεντροδεξιές-δεξιές πολιτικές οντότητες να παρακολουθήσουν προσεκτικά τις εξελίξεις.

Η μεν Κεντροδεξιά να καταλάβει πως οι «σύμμαχοι» των Βρυξελλών είναι τελικά αλλουνού «σύντροφοι», η δε «σκληρή» Δεξιά ότι πρέπει να σοβαρευτεί, να αφήσει τις ακρότητες και τις γραφικότητες και να προτείνει σχέδιο συμμετοχής στην διακυβέρνηση της χώρας.

Όλοι πρέπει να καταλάβουν πως η Ελλάδα δεν είναι δεδομένη σε καμία Συμμαχία.

Αναμένουμε…