Ιράν και Αργεντινή στο άρμα του Πούτιν: «ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ τα ιδιωτικά ιδρύματα της (διεθνιστικής) Δύσης»

Τα ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ στον πλανήτη...

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν υπέβαλε επίσημα την αίτησή της για να συμπεριληφθεί στην ομάδα των πέντε κορυφαίων αναδυόμενων οικονομιών Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών στην Τεχεράνη. Η κίνηση έγινε μετά την ομιλία του Ιρανού προέδρου στη φετινή σύνοδο κορυφής των BRICS την περασμένη εβδομάδα.

Η ένταξη του Ιράν θα φέρει «προστιθέμενη αξία» για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, υποσχέθηκε ο Ιρανός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι τα μέλη των BRICS αντιπροσωπεύουν έως και το 30 τοις εκατό του παγκόσμιου ΑΕΠ και το 40 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού.

Μιλώντας στην εικονική σύνοδο κορυφής BRICS που φιλοξενείται από την Κίνα την Παρασκευή, ο Ιρανός πρόεδρος Ebrahim Raisi εξέφρασε την προθυμία της Τεχεράνης να μοιραστεί τις δυνατότητες και τις δυνατότητες του Ιράν με την ομάδα.

Η Αργεντινή υπέβαλε επίσης αίτηση για ένταξη στον όμιλο BRICS. Ο Πρόεδρος Αλμπέρτο ​​Φερνάντεζ προέτρεψε την Παρασκευή την δημιουργία μηχανισμών συνεργασίας που θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν μια εναλλακτική λύση σε αυτά που θεωρεί “ιδιωτικά ιδρύματα” που διοικούνται από την Δύση και είναι προς το συμφέρον της Δύσης.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Τετάρτης, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι τα πέντε επώνυμα μέλη της ομάδας εργάζονται ήδη για την δημιουργία ενός νέου ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος.

photo αρχείου eurokinissi

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί