Η Τουρκία σκάβει τάφρο στα σύνορα με την Συρία

«Προκειμένου να αποτραπούν ενέργειες όπως η παράνομη διέλευση και οι τρομοκρατικές επιθέσεις στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, λαμβάνονται μέτρα και σκάβονται βαθιά χαρακώματα», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί στη γραμμή 48 χιλιομέτρων μεταξύ των περιοχών Ογκούζελι και Καρκαμίς στα σύνορα με τη Συρία, η οποία διαθέτει 7 συνοριακά αστυνομικά τμήματα, συμπεριλαμβανομένων των συνοριακών αστυνομικών τμημάτων Ερμής και Κοπρού Μπατί. Στην συνοριακή γραμμή σκάβονται επίσης βαθιές τάφροι, όπου μεγιστοποιείται η υπερσύγχρονη και τεχνολογική προστασία.

Στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων στη συνοριακή γραμμή για την αποτροπή περιστατικών όπως το λαθρεμπόριο και η διείσδυση τρομοκρατών, κατασκευάστηκε ένας ατσάλινος πύργος 25 μέτρων με ανελκυστήρα στο συνοριακό αστυνομικό τμήμα Κοπρούμπασι, ενώ 30 αισθητήρες εστιασμένοι στην κίνηση τοποθετήθηκαν σε κρίσιμα σημεία στην περιοχή. Τοποθετήθηκε ακόμη επαρκής φωτισμός στην περιοχή, ενώ 10 UAV έχουν τεθεί σε λειτουργία για την παρακολούθηση των επικίνδυνων σημείων καθόλη την τάφρο των 48 χιλιομέτρων.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο έλεγχος της περιοχής συμπληρώνεται από εκπαιδευμένα σκυλιά που ακολουθούν τις περιπολίες στη συνοριακή γραμμή.

Βαλκανικό Περισκόπιο

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.