• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Τουρκία καλείται να πάρει απόφαση – Ο χθεσινός «δυναμίτης» του ΝΑΤΟ (vid)

Η Τουρκία καλείται να πάρει απόφαση – Ο χθεσινός «δυναμίτης» του ΝΑΤΟ (vid)

nato_turkia
Τι θα αποφασίσει η Άγκυρα;;;

Χθες, όπως είδαμε, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, χαρακτήρισε την Τουρκία “πολύτιμο σύμμαχο”. Ωστόσο, για πρώτη φορά εξέφρασε ανοιχτά τις ανησυχίες του για το ρωσικό αντι-πυραυλικό σύστημα S-400, που αγόρασε η Τουρκία, γεγονός που αποτελεί αλλαγή στάσης απέναντι στην Άγκυρα.

«Ανησυχούμε για τις επιπτώσεις από την απόκτηση από την Τουρκία του συστήματος S-400. Το σύστημα μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για άλλα αεροσκάφη και να οδηγήσει σε αμερικανικές κυρώσεις.

Είναι μία εθνική απόφαση της Τουρκίας, αλλά οι S-400 δεν μπορούν να ενσωματωθούν στο αντι-αεροπορικό σύστημα του ΝΑΤΟ. Ζητούμε από την Τουρκία να βρει εναλλακτικές λύσεις με άλλους συμμάχους και το συζητήσαμε σήμερα κατά την διάρκεια της συνάντησής μας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η Τουρκία έχει αναλάβει δύσκολο έργο! Μιλάει με τις δύο αντίπαλες πλευρές (ΡΩΣΙΑ-ΝΑΤΟ), αλλά εξοπλίζεται και από τις δύο πλευρές.

Αργά ή γρήγορα θα κληθεί να πάρει απόφαση. Μία απόφαση που θα κρίνει το μέλλον της.

Ήδη το ΝΑΤΟ κάλεσε την Τουρκία να βρει εναλλακτικές λύσεις καθώς μία χώρα του Βορειοτλαντικού Συμφώνου δεν μπορεί να εντάξει S-400 στο αντι-αεροπορικό σύστημα της Συμμαχίας. Τι θα αποφασίσει η Άγκυρα;