• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Ρωσία δίνει την «λύση» στην Συρία – Έκτακτη παρέμβαση της Μόσχας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ρωσία δίνει την «λύση» στην Συρία – Έκτακτη παρέμβαση της Μόσχας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ρόλος της Τουρκίας και ο Τραμπ...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Έκκληση για διάλογο απηύθυνε σε Κούρδους και Δαμασκό ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνεννόηση φυσικά με τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν, θέτοντας ως στόχο την επίλυση των προβλημάτων στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, όπως μεταδίδει το Sputnik.

«Έχουμε επανειλημμένως εκφράσει την γνώμη μας για το τι συμβαίνει στη βορειοανατολική Συρία, συμπεριλαμβανομένης και της κατάστασης στα ρωσο-τουρκικά σύνορα» έσπευσε να υπενθυμίσει ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Και πρόσθεσε: «Η θέση μας είναι σταθερή και βασίζεται στην ανάγκη επίλυσης όλων των προβλημάτων σ’ αυτό το τμήμα της Συρίας, μέσω του διαλόγου μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης της Δαμασκού και των εκπροσώπων των κουρδικών κοινοτήτων».

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ:

Η Ρωσία σπεύδει να δώσει, για μία ακόμη φορά την λύση, η οποία θα σημάνει αρχικά την συνεννόηση, μεταξύ Άσαντ και Κούρδων, αναφορικά με την επίλυση των κούρδο-συριακών διαφορών, προκειμένου να βρεθεί «λύση» σε σχέση με το πολιτικό μέλλον της Συρίας.

Ο τουρκικός κίνδυνος «στριμώχνει» τους Κούρδους, οι οποίοι ζητούν απόλυτη αυτονομία, προκειμένου να «ρίξουν», έστω προσωρινά, λίγο νερό στο κρασί τους και να συνεννοηθούν με την Δαμασκό.

Ο Λαβρόφ, γνωστοποίησε ότι η Μόσχα έχει επικοινωνήσει και με τις δύο πλευρές (σ.σ. συριακή κυβέρνηση – Κούρδοι), οι οποίες επιβεβαιώνουν την πρόθεση έναρξης ενός διαλόγου για τη διευθέτηση των προβλημάτων, ανάμεσα στα οποία και αυτό της ασφάλειας των συνόρων (Συρία – Τουρκία).

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την επίτευξη της σταθερότητας», έσπευσε να συμπληρώσει, ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο υφυπουργός Εξωτειρκών της Συρίας Φαϊσάλ Μικτάντ, κάλεσε τους Κούρδους της Συρίας να ενταχθούν στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις!!!

Σε δήλωση που έκανε ο Μικντάντ στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Ελ Βατάν, κάλεσε τους Κούρδους της Συρίας, πριν από την πιθανή επιχείρηση της Τουρκίας, «αντί να κατρακυλήσουν σε ένα πηγάδι δίχως πάτο» να ενταχθούν στην κυβέρνηση.

Αναφορικά δε, με την επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας, ο Λαβρόφ παρέπεμψε στις διαβεβαιώσεις της Άγκυρας για τον σεβασμό της εδαφικής και πολιτικής ενότητας της Συρίας.

Με απλά λόγια:

  • Η Ρωσία εκμεταλλεύεται την Τουρκία, η οποία, δρα ελεγχόμενα και υπό το βλέμμα της Μόσχας, όπως είχαμε, μεταξύ άλλων, εκτιμήσει, προκειμένου να φέρει «λύση συνεννόησης» όλων των πλευρών στην Συρία, επαναφέροντας τους Κούρδους, έστω προσωρινά, στον εθνικό κορμό.
  • Η Συρία καλεί τους Κούρδους να ενταχθούν στις κυβερνητικές δυνάμεις.
  • Η Τουρκία από την πλευρά της, θέλει να θωρακίσει τα νότια σύνορά της απέναντι στους Κούρδους και να έχει πρόσχημα για να στέλνει… «πρόσφυγες» στην Ελλάδα (διαβάστε ΕΔΩ). Για την ώρα καθυστερεί η δημιουργία κουρδικού κράτους.
  • Οι ΗΠΑ του Τραμπ, πολιτικό-ιδεολογικού συμμάχου του Πούτιν (τους συνδέει ο κοινός εχθρός της Νέας Τάξης – Βαθύ Κράτος ΗΠΑ), παριστάνοντας ότι αποχωρούν από την Συρία, ανοίγουν τον δρόμο στην Μόσχα για να επιβάλλει την πολιτική της, στην εν λόγω χώρα.

Όλα τακτοποιημένα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI