• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Εθνική Δεξιά χτυπά και το ΝΑΤΟ – Τι έστειλε ο Τραμπ στους «συμμάχους» – «Τρίβει» τα χέρια του ο Πούτιν

Η Εθνική Δεξιά χτυπά και το ΝΑΤΟ – Τι έστειλε ο Τραμπ στους «συμμάχους» – «Τρίβει» τα χέρια του ο Πούτιν

Και οι New York Times δικαιώνουν το el.gr

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έστειλε γράμματα στους ηγέτες αρκετών χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Μεταξύ εκείνων η Γερμανία, το Βέλγιο και ο Καναδάς.

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Σε αυτά απαιτεί να αυξήσουν την αμυντικές δαπάνες τους, προειδοποιώντας τους μάλιστα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χάνουν την υπομονή τους με την αποτυχία τους να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις ασφάλειας που προβλέπει η Συμμαχία.

Οι επιστολές, που απεστάλησαν τον Ιούνιο, είναι το τελευταίο σημάδι της κόντρας μεταξύ του Προέδρου Τραμπ και των συμμάχων των ΗΠΑ, σχολιάζουν οι New York Times.

Τι σημαίνει αυτό;

Πως το el.gr δικαιώνεται ακόμα μία φορά, καθώς, όπως όλο αυτό τον καιρό γράφουμε, με την ανάληψη της ηγεσίας του Λευκού Οίκου από την Εθνική Δεξιά που στηρίζει τον νυν Αμερικανό Πρόεδρο, τα πράγματα δεν θα είναι όπως ήταν, μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, η οποία ανήκει στην σφαίρα επιρροής της αριστερόστροφης παγκοσμιοποίησης.

Μην ξεχνάμε πως πλησιάζει η συνάντηση κορυφής του ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες. Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα αμφισβητήσει την αξία του ΝΑΤΟ και έχει ισχυριστεί ότι τα μέλη του εκμεταλλεύονται τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα πάντα με τους New York Times, οι επικρίσεις του Προέδρου Τραμπ αυξάνουν τις πιθανότητες μιας νέας αντιπαράθεσης με τους συμμάχους των ΗΠΑ, μετά από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην σύνοδο των G7, τον περασμένο μήνα στο Κεμπέκ.

Υπάρχουν φόβοι πως η σύνοδος κορυφής αντί να αναδείξει την αλληλεγγύη μεταξύ των συμμάχων, θα υπογραμμίσει τα μεγάλα χάσματα που υπάρχουν εντός της συμμαχίας.

Αυτό, αν μη τι άλλο χαροποιεί τον ιδεολογικοπολιτικό συγγενή του Τραμπ, τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί με τον Τραμπ στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Η Εθνική Δεξιά, πέραν του μεταναστευτικού (διαβάστε ΕΔΩ), επιθυμεί και την διαίρεση-αποδυνάμωση του ΝΑΤΟ, πράγμα που προσπαθεί να το επιτύχει μέσω Τραμπ.