• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ή εμείς ή αυτοί – Το μέτωπο που θα κρίνει τα πάντα για την Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ή εμείς ή αυτοί – Το μέτωπο που θα κρίνει τα πάντα για την Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Από την Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Λιβύη αυτό το μέτωπο θα κρίνει τα πάντα...

Η Τουρκία κατηγόρησε σήμερα την Γαλλία ότι «παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι» στην Λιβύη στηρίζοντας τις δυνάμεις που αντιτίθενται στην κυβέρνηση της Τρίπολης, επιστρέφοντας τη διατύπωση που είχε χρησιμοποιήσει την προηγουμένη ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έναντι της Άγκυρας.

Χθες, Δευτέρα, ο Μακρόν δήλωσε πως η Τουρκία «παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι» στη Λιβύη,

Ακόμα ένα μέτωπο άνοιξε η Τουρκία, η οποία εμπλεγμένη σε όλες τις κρίσεις που αφορούν τον άξονα «Μαύρη Θάλασσα-Αιγαίο-Κύπρος- Μέση Ανατολή – Βόρεια Αφρική».

Έχουμε και λέμε:

ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Μέτωπο μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας!

Η αντιπαράθεση Ρώσων και Τούρκων έχει ενταθεί μετά την πλήρη προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία, που διευρύνει σημαντικά την ρωσική κυριαρχία στην Μαύρη Θάλασσα και ενισχύει τον ρόλο της στην κρίσιμη αυτή περιοχή για την Ευρασία, στην οποία η Τουρκία επιδιώκει να γίνει υπερδύναμη, στο πλαίσιο της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Η επεκτατική αυτή τάση της Ρωσίας ενοχλεί την Άγκυρα και καθιστά ζωτική ανάγκη για τον Ερντογάν να διεκδικήσει την διατήρηση και διεύρυνση του ρόλου της Τουρκίας στην Μαύρη Θάλασσα, με σκοπό η Τουρκία να μην καταλήξει σε δορυφόρο της Μόσχας, επειδή αγοράζει S-400.

«Εργαλείο» προς αυτή την κατεύθυνση είναι οι τουρκογενείς Τατάροι της Κριμαίας, τους οποίους η Τουρκία χρησιμοποιεί, όπως τους ισλαμιστές και τους τουρκμένους σε Συρία και Λιβύη, προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντά της, εν προκειμένω να αμφισβητήσει την κυριαρχία των Ρώσων στην Ταυρίδα, όπως ονομάζεται κανονικά η Χερσόνησος της Κριμαίας.

ΑΙΓΑΙΟ

Μέτωπο Τουρκίας με την Ελλάδα, επηρεάζεται και η Αίγυπτος.

Η Τουρκία ζητά από την Ελλάδα να αποδεχθεί συνδιαχείριση του Αιγαίου. Σε αυτή την κατεύθυνση αμφισβητεί πως τα Ελληνικά νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, υπογράφοντα μάλιστα παράνομο σύμφωνο με την ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης στην Λιβύη, ακυρώνοντας την Ελληνική ΑΟΖ αλλά παραβιάζοντας κομμάτι και της Αιγυπτιακής.

ΚΥΠΡΟΣ

Μέτωπο Τουρκίας με την Κύπρο, επηρεάζεται το Ισραήλ και η Αίγυπτος,

Η Άγκυρα απαιτεί τον έλεγχο όλης της Κύπρου μέσω ενός νέου σχεδίου ΑΝΑΝ. Αρνείται πως η Κύπρος έχει υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, καθώς σύμφωνα με την τουρκική θεώρηση τα νησιά δεν έχουν και μάλιστα θέλει να χαράξει ΑΟΖ με την Λωρίδα της Γάζας, παραβιάζοντας την Κυπριακή ΑΟΖ και εξοργίζοντας το Ισραήλ (ΕΔΩ).

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

1. Συρία, Μέτωπο κατά των Κούρδων και των δυνάμεων του Άσαντ, επηρεάζεται η Ρωσία.

2. Ανάμειξη στο Παλαιστινιακό με στήριξη της Παλαιστινιακής πλευράς εις βάρος του Ισραήλ. Η Άγκυρα ζητά παλαιστινιακό κράτος και συχνά έχει καταφερθεί με βαριές εκφράσεις κατά του Τελ Αβίβ.

ΒΟΡΕΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

Μέτωπο κατά Αιγύπτου και Γαλλίας επηρεάζεται η Ρωσία, τα ΗΑΕ και η Σαουδική Αραβία.

Η Άγκυρα στηρίζει την ισλαμική κυβέρνηση Σάρατζ, η οποία θέλει να κατακτήσει την Σύρτη και να προωθηθεί στα ανατολικά παράλια της Λιβύης. Αυτό δεν αρέσει καθόλου ούτε στην Γαλλία που στηρίζει τον Χάφταρ, αντίπαλο του Σάρατζ, ούτε στην Αίγυπτο επειδή ενδεχόμενη προώθηση των ισλαμιστικών δυνάμεων του Σάρατζ, θα σημάνει προώθηση της μουσουλμανικής αδελφότητας στα σύνορα με την χώρα του Νείλου, όπου η αδελφότητα απειλεί να πάρει ξανά την εξουσία από τον νυν πρόεδρο Αλ Σίσι.

Ως εκ τούτου Αιγυπτιακά στρατεύματα έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα με την Λιβύη, ενώ ρωσικές πληροφορίες αναφέρουν πως αιγυπτιακά μαχητικά έχουν ξεκινήσει ήδη επιχειρήσεις.

Η Ρωσία, παρότι επέτρεψε στην Άγκυρα να βοηθήσει τις δυνάμεις του Σάρατζ, καθώς η τουρκική δραστηριότητα στην Μεσόγειο καθυστερεί τον ανταγωνιστικό προς τα ρωσικά συμφέροντα αγωγό East Med, έχει ξεκαθαρίσει πως η Σύρτη είναι κόκκινη γραμμή.

Αυτά είναι τα βασικά μέτωπα της Τουρκίας στον προαναφερθέντα άξονα! Είναι αρκετά και αν συνυπολογίσουμε τις επιχειρήσεις στο Βόρειο Ιράκ, τον Καύκασο και την κεντρική Αφρική, τότε μιλάμε για μια Τουρκία που ζει πλέον με τις κρίσεις και τις πολεμικές επιχειρήσεις.

Θα τους βγει σε καλό;

Το σοβαρό τεστ για την Τουρκία θα είναι με την Ελλάδα. Αν τολμήσει να ξεκινήσει πόλεμο με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας. Εκεί η Άγκυρα θα καταλάβει αν είναι έτοιμη να γίνει υπερδύναμη στην περιοχή. Υπάρχει όμως και ο κίνδυνος να διαλυθεί.

Ένα είναι το σίγουρο όπως είπε και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κ. Φλώρος: «Δεν μπορεί να γίνει κάτι στο Καστελόριζο και να μην εξαπλωθεί παντού».

«Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ένα συστατικό που είναι μοναδικό. Είναι η αίσθηση της φιλοπατρίας και η αίσθηση του ηθικού του καθήκοντός τους. Είναι σωστά εκπαιδευμένες, έχουν υψηλό ηθικό και έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους. Άλλωστε, καθημερινά εκπαιδευόμαστε για αυτό», συμπλήρωσε σήμερα ο υφυπουργός Άμυνας, κ. Στεφανής.

Ή εμείς ή αυτοί λοιπόν…

ΦΩΤΟ middle-east-online.com