Γιατί μας προκαλούν οι Τούρκοι; – Ποια η θέση της Τουρκίας, στον κόσμο ΣΗΜΕΡΑ (Βίντεο)

Η κυβέρνηση του Ερντογάν συνεχίζει να προκαλεί τον ελληνισμό. Η επικρατούσα τάξη (της Τουρκίας), επιθυμεί να υπάρχει αυξημένη ένταση με την Ελλάδα, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.

Βέβαια υπάρχει και το marketing του πολέμου, αφού Ελλάδα και Τουρκία συντηρούν μεγάλους στρατούς. Ακόμα και σήμερα, η χώρα μας ξοδεύει πολλά χρήματα, για την Άμυνα. Οι Τούρκοι το ίδιο, οπότε καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο, κάποιοι χαίρονται όταν υπάρχει ένταση.

Η διαφορά που έχει το τώρα, με το παρελθόν

Στο πρόσφατο παρελθόν, η Τουρκία δεν είχε δική της πολεμική βιομηχανία, ικανή να παράγει στρατιωτικό υλικό. Αυτό πλέον έχει αλλάξει και οι Τούρκοι πλέον, έχουν την δυνατότητα να παράγουν άρματα μάχης αλλά και drones.

Η Τουρκία θέλει να απογαλακτιστεί από την Δυτική αγορά. Άλλωστε αυτό την συμφέρει κατά μια έννοια (θα δείτε παρακάτω γιατί την συμφέρει κατά μια έννοια), αφού

1) Δεν θα έχει ανάγκη τον ξένο παράγοντα.

2) Θα συντηρεί το marketing του πολέμου, με τα δικά της μέσα, οπότε όταν ο Ερντογάν λέει ότι η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία, είναι σαν να ΛΕΕΙ στις τουρκικές βιομηχανίες το εξής:

Χρειαζόμαστε και άλλα όπλα. Φτιάξτε! Έτσι λοιπόν, κρατάει ικανοποιημένο το εθνικό αίσθημα του μέσου Τούρκου, οι μίζες πάνε..σύννεφο και φυσικά ο Τούρκος πρόεδρος απολαμβάνει τα προνόμια του Σουλτάνου, ενώ ο λαός πεινάει στην κυριολεξία.

Το σφάλμα που έκανε ο Ερντογάν

Στην προσπάθειά του να αυξήσει την παραγωγή στρατιωτικού υλικού, για τους λόγους που διαβάσατε παραπάνω, έκανε ένα πολύ μεγάλο στρατηγικό λάθος. Φυλάκισε Αμερικανούς πολίτες, διότι είχε την εντύπωση ότι με αυτό τον τρόπο, θα έχει ένα διαπραγματευτικό χαρτί. Νόμιζε δηλαδή, ότι ο Τραμπ θα δεχτεί τον..απογαλακτισμό της Τουρκίας από την Δύση, αρκεί να πάρει πίσω τους πολίτες του.

Ο Ερντογάν έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος, με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί να χτυπήσουν βάναυσα την ήδη προβληματική τουρκική οικονομία.

Πούτιν και Ερντογάν

Είναι γνωστό, ότι οι δύο ηγέτες έχουν έρθει κοντά…φαινομενικά. Ο Πούτιν δεν εμπιστεύεται τον Ερντογάν και αυτό φάνηκε στο θέμα που προέκυψε με την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, στην οποία υπάρχουν αντάρτες-τζιχαντιστές.

Ο Πούτιν μαζί με τον πρόεδρο του Ιράν, σε αυτή την περίπτωση άδειασαν τον Ερντογάν και δήλωσαν ότι θα…αποτελειώσουν τους αντάρτες, τους οποίους ο Σουλτάνος αγαπάει για δύο λόγους.

1ος λόγος: Όσο κατείχαν μεγάλο μέρος της Συρίας, έστελναν βυτιοφόρα γεμάτα με πετρέλαιο στην Τουρκία, με αντάλλαγμα τον οπλισμό που τους παρείχε η Τουρκία (αυτή την αποκάλυψη την είχε κάνει ο Πούτιν).

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεo, που είχαν δώσει στην δημοσιότητα, οι Ρώσοι:

2ος λόγος: Οι λεγόμενοι αντάρτες ή τζιχαντιστές, βοήθησαν τους Τούρκους στο Αφρίν.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu